понеделник, 4 май 2009 г.

Какво е СДС днес?

Темата за десните партии, техните обединения и т.н. всичко, което се случва около тях през последните 8 години, започва да става все по-интересна и от ВИП брадърските истории.
Днес гледахме поредния епизод от сагата "кой ще бъде изгонен", но не от Къщата на Брадърите, а от СДС!!!
Дали заслужено или не Пламен Юруков - бившият председател и секретарят на партията Пламен Радонов, бяха изгонени от СДС, заедно със още 8 техни колеги, които между впрочем, доколкото си спомням, някои от тях сами си биха камшика от СДС, още когато стана факт т.нар. "Синя коалиция".
Пиша тези редове от позицията си не на редови седесар, демократ, някои веднага ще ме назоват комунист и т.н. а от позицията от гледната точка на един млад човек в тази държава, който гледа и не вярва на ушите си, това което вижда и това което чува, и това което чете по бг форуми и новинарски сайтове.
Аз не искам да влизам в ролята на защитник на изгонените днес. Някои седесари, всъщност ръководството на тази партия (доколкото изобщо е легитимно, защото то в момента очевидно не е), видяха зад техните действия дългата ръка на Христо Бисеров, който търсел реванш, на ДПС и БСП, които стоели зад действията на Пламен Юруков и Радонов, когато те регистрираха партията си за участие в евроизборите. Не знам това до колко е така, но звучи повече като виц. Днес Корнелия Нинова и Четин Казак, категорично отхвърлиха тази смешна хипотеза, за мене тя е абсурдна по-скоро.
Ако бях редови седесар, досега щях да имам поне стотина повода да напусна тази политическа формация, нямаше да искам и да чуя за нея, но вместо това да се случва, аз виждам днес на едни снимки, хора със маски, при това млади хора, които стоят със маски пред залата, където заседава ръководството на Партията, за да се предпази от БСП и ДПС!
От друга страна, Пламен Юруков светкавично излезе със писмо до Мартин Димитров и му зададе два много важни и съществени въпроси: "Кои партии влизат във т.нар. "Синя коалиция" и има ли някаква ясна стратегия техния предизборен щаб за евроизборите. Въобще на дневен ред е въпросът "ще се яви ли СДС на изборите за европарламент", в момент, когато изгони легитимния си лидер, който въпреки това регистрира партията си в ЦИКИЕП, няколко дни по-рано за САМОСТОЯТЕЛНО УЧАСТИЕ на изборите. Защото коалицията СДС-ДСБ не може да се яви, да бъде регистрирана с подписа на Мартин Димитров, поради факта, че той все още три дни преди края на регистрациите в изборната комисия, се води за нелегитимен председател на партията, която представлява. А кога ли ще излезе решението на съда по този казус? Не се знае! В такъв случай вариантът е СДС да участва на изборите, но със чужда регистрация. И тук се появява черната осанка на КОМАНДИРА - Иван Костов като спасителна сламка.
Всъщност от СДС, а и Костов сега се надяват, че избирателната комисия, уж ще отхвърли регистрацията извършена от Юруков, само че се съмнявам на какво основание ще бъде извършено това евентуално отхвърляне.
И като дръпнеш чертата виждаш едно СДС, чиито букви изглеждат изключително по-внушителни от членската маса на Партията. Днес Народния Трибун Яне Янев, съобщи че членската маса на СДС е под 5000 души, факт ако се окаже верен, СДС не може да получи право за участие в изборите.
Само няколко месеца след избирането си, Мартин Димитров поднесе на тепсия, през задната врата СДС на Костов. Днес на набързо свикан НС (Народен съд) отстреля 10 партийни врагове, но с партиен билет...поведение достойно само за сталинистките методи на Комунистическата партия, в края на 40-те и началото на 50-те години на миналия век. Тогава си задавам въпроса, СДС за демократична партия ли се има? Това ли е автентичната десница? Ако се съди по методите - ДА!
Днес гледах едни кадри от онези години на СДС, със препълените площади и се запитах колко от тези хора в момента са в България? Колко от тях изобщо глауват? Колко от тях все още гласуват за СДС и другите десни партии? Как се чувстват, в моментите, когато си спомнят за тези години? Истината е че те не са нито в СДС, нито в ДСБ - те в по-голямата си част едва ли гласуват. Тогава кои са седесарите? Какви хора членуват в момента в СДС, кои хора претендират че са ръководители на тази Партия и така усърдно се борят за постовете в нея??? Тези които сега чакат да хванат последния влак към следващия парламент, за да оцелеят поне още 4 години на политическата арена!!! Но след днес, аз си мисля, че те няма да хванат този последен влак!!! И малкото шансове, които са имали - днес вече ги няма.
СДС може да влезе само в...музея на политическата историята!!!

4 коментара:

  1. СДС ДНЕС Е СБИРЩИНА ОТ АВАНТАДЖИИ.

    ОтговорИзтриване
  2. А БСП от престъпници, главорези, мутри, наркодилъри. Кога най-накрая ще оставите България и обществото на мира от вашите мародерства. Докога ще ни крадете и ще ни срамите пред цяла Европа. Не виждате ли, че сте толкова некадърни, че ако не е властта, с която се храните всички- гладни ще умрете от некадърността си

    ОтговорИзтриване
  3. 8 години бяхме в опозиция - види се не умряхме...СДС за 8 същия период вече е пътник

    ОтговорИзтриване