вторник, 5 май 2009 г.

ДВА МЕСЕЦА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ...

Остават два месеца до изборите за парламент. Мнозина копаят гроб на Тройната коалиция, а анализатори предричат огромна преднина за партията на Б. Борисов. Някои облъчени с омраза, при това млади хора, вещаят, че БСП си отива от властта, а с нея и Доган. Но да видим кой ще дойде?
Вероятно партията на Б. Борисов. Наричам я неслучайно "неговата" партия - един надут балон, който вече се спука, а след дебата със Станишев, станаха за смях. 
Иван Костов ли ще дойде във властта? С някаква неясна коалиция, наложена силово лично от него, която успя да разедини още повече дясното пространство, което и без това прелива от партии, чиито спасителни салове, се опитват да се качат на борда отново. За щастие, след 5 юли повечето от тях ще останат извън него. 
За Атака не искам да коментирам, те са друг случай, за който имам големи съмнения, но те поне към този момент изглеждат сигурни участници във следващото народно събрание, за разлика от псевдокoaлициите афиширани вдясно... 
Останаха БСП, ДПС, РЗС и царската партия. Царистите вече хвърлят усилията си за евроизборите като с Миглена Кунева вероятно ще си докарат един мандат. За парламентарните избори вече по-друго стоят нещата. Синия шаман Евгени Дайнов писа в една статия наскоро, че не трябва да отписваме царската партия. Аз имам съмнения относно нейните шансове да влезе в следващия парламент, но пък не са никак малки шансовете й да влезе отново.
Левицата е консолидирана, а и движението също. РЗС вече прибира всички онези, противници на Костовите експерименти - Яне Янев печели огромно доверие и подкрепата (предполагам) на мнозинството дясно ориентирани здравомислещи граждани. 
Няма вече СДС. Тя се превърна в придатък на Командирската партия. Аз имам чувството, че хората там имат нужда от доста сеанси при психотерапевт! Но май при тях няма оправия. СДС направи непоправима грешка с изгонването на Пламен Юруков, което всъщност ще се окаже, че не е било толкова законно действие. 
Българската Социалистическа Партия има всички шансове да управлява страната втори мандат, най-малкото защото десните партиийки направиха и продължават да правят, поредица от нездравословни ходове и реакции, които все повече ме изумяват. Никой вдясно не предложи програма за управление. Чувам, че искали да предизвикат Станишев на дебат, но на негово място не бих си губил времето с хора - бити карти от политическата сцена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар