сряда, 6 май 2009 г.

ВРЕМЕ Е!

Почти случайно попаднах на видеоклип на някаква неясна коалиция вдясно. Става въпрос за предизборен клип, в който обаче нищо не видях какво ще правят, ако дойдат във властта. 
"Те" обявили война на демокрацията!!! За каква демокрация става на въпрос обаче? Нито СДС, нито ДСБ някога са били проводник на демокрацията или както те се изразяват - ФЛАГМАН! Ако трябва да съдя по последните зрелищни изключвания на враговете с партиен билет, човек по-скоро може да си помисли, че живее в края на 40-те или началото на 50-те години, и че партията се казва БКП! 
Следващите три реда от клипчето нямат нужда от разяснение - може би трябва да прекарам няколко седмици в най-близката лудница, за да разбера какво са искали да кажат авторите? 
Разбирам, че демократите не се били предавали. Всъщност в СДС и ДСБ отдавна няма демократи, а шепа хора около Костов, който си плете кошницата на гърба на отишлото в историята СДС, за да изкара още някоя друга година в парламента. Това е в момента всичко, което крепи тази измислена коалиция. 
На 5 юли вечерта обаче се съмнявам, че тя ще влезе Парламента. Дори ако стане това, ще бие Бойко Борисов по гласове ли? Всъщност, нито ще получи повече гласове от ДПС, нито повече от БСП! Дори Яне ще бие тази коалиция. Шансовете на НДСВ са в пъти по-големи.
А се питам каква е програмата на коалицията? Но май няма такава. 
Питам се кой е председателя? Иван Костов, Мартин Димитров или Пламен Юруков? Кои партии влизат в "Синята коалиция"? ДСБее...? Другите за пълнеж...Само песента е една и съща - комунистите, та комунистите...
Ще си позволя да цитирам покойния Николай Добрев, който на 4-ти февруари 1997 г. казва "Не се е родил още този, който да успее да смачка унищожи или унижи моята партия!" 
Ще си позволя да използвам финалната част на този клип - "Време е"! Имаше в началото на 90-те един лозунг, който гласеше, че "Времето е наше". Да ви светна, че този лозунг (Време е) е откраднат най-нагло, защото още през 2001 г. БСП излезе със същия лозунг за парламентарните избори. 
И накрая ще завърша пак със същия този наш лозун - време е, да изхвърлим старата десница на политическото бунище! 
   

4 коментара:

 1. Тъжно и жалко е когато един социалист казва тези неща на десницата. Но е вярно. За съжаление, те като зомбирани слушат само Костов. И отново ще сгрешат.

  ОтговорИзтриване
 2. Като ти гледам връзките със комунистическата партия на Русия и се плаша. Прав бях, вие нямате нищо социалистическо, нищо социално. Комунисти сте и в задника си даже. Няма оттърване от вашата напаст

  ОтговорИзтриване
 3. Като ти гледам комсомолските връзки с руската компартия и ми става ясно. Във вас няма нищо социалистическо, нищо социално. Комунисти сте, комунисти сте и в задника ви има сърп и чук. Поне не се правете а си кажете пред хората, че сте такива и че Русия ви е по скъпа и от родна майка дори.

  ОтговорИзтриване
 4. Този коментар бе премахнат от автора.

  ОтговорИзтриване