сряда, 2 септември 2009 г.

Шоуто омръзна...свалете го!

Почти втори месец от управлението на ПП ГЕРБ и Бойко Борисов, а приоритетът на властта все един и същ: "това са крадците,хванете ги"! Аз вече изгубих бройката на изнесените информации за злоупотреби, като последното за което се сещам бяха онези розови БМВ-та на военното министерство, а най-новото дочух че Цецка Цачева е видяла далавера и в служебните лаптопи на депутатите.
Очевидно е че на управляващите им е кеф да се ровят в съмнителните папки с "далавери", после да дадат охотно няколко интервюта за жадните за сензации медии относно пикантериите в тях и накрая да бръкнат в бюрото за следващата съмнителна папка! Но ако в това се състои задачата на всяко едно управление - това и аз го мога! И така вече в продължение на месец-два. За да не бъда разбран неправилно обаче искам съществено да подчертая че понеже България е правова държава, там където има "далавера", на бивши управляващи, включително и вече на настоящите, то редно е от тях да бъде потърсена отговорност за извършените деяния! Но за тая работа си има съд, прокуратура и чак ако има присъда - затвор!
Оставам обаче с впечатлението, че министрите от новото правителство с кеф си вършат работата, която до момента очевидно се състои във ваденето на "кирливите ризи" на предишните управляващи от Тройната коалиция. Няма лошо, но едното трябва да върви с другото! А засега върви само едното - да обвиняваме, да правим обществено достояние какво било що! Но тези действия си имат някаква граница, която мисля вече е прекрачена! Шоуто си е шоу, приоритетите и задачите пред властта, нещо съвсем друго! А това Шоу вече започва да дразни хората, претръпнали вече 20 години да ги крадат, сини, червени, жълти, а и...гербери! Бойко Борисов не е застраховката на тая държава, че някой някъде, няма да посегне в кацата с меда - "гаранция Франция" (по повод лозунга Гарантирано от ГЕРБ)! Очакванията за реформи и промени на този етап не се оправдават, като дори опозицията подскочи (визирам даже синята "опозиция"). Задавам си въпроса не е ли забуксувала държавата само два месеца след като встъпи новата власт?
Оказва се че новият кабинет няма програма за управление, пък какво остава то за програма за борба срещу икономическата криза! Оказва се, че все пак ГЕРБ имат предизборна програма...но явно в няколко различни варианта! Верният, правилният го знае само натовареният с обществените очаквания за промяна, премиер Бойко Борисов!
Как да коментирим и неясните сигнали, защото само на такива мога да ги определя по въпросите за растежа на заплати и пенсии! След като министър Дянков ги замрази до 2013 г., няколко дни по-късно стана до 2011, 2010 и накрая отсякоха за увеличение на пенсиите със оскъдните 2%. Сигурен съм обаче, че и тази информация вече не е актуална, защото очевидно новите управляващи и те не са съвсем наясно какво да правят, и затова очевидно е по-лесно поне през първите месеци да вадят кирливите ризи на предишните!
Народната любов е променлива величина - удряйки тавана от 60-70% в началото на всеки един мандат, а в края му достигайки критичното дъно от 5-10%. Аз не очаквам този път да се случи нещо различно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар