петък, 4 септември 2009 г.

Има ли, няма ли...доклад на ДАНС?

Има доклад, няма доклад! ДАНС отново се оказа централна тема в политическото пространство - този път с информацията или твърденията на Алексей Петров за скандален доклад с имена на 10 бивши министри от кабинета "Станишев", уличени в корупция!
Интересно е обаче да се види все пак кой каква информация има за наличието на такъв доклад в държавата. Алексей Петров твърди че има такъв доклад, още повече че дори Петко Сертов е писал няколко подобни доклада до бившия премиер Сергей Станишев за наличието на корумпирани министри в кабинета му! Медийната политическа звезда или както още го наричат "пощенска кутия на ДАНС", "страшилището" за корумпираните политици, шефът на антикорупционната комисия в Парламента, "Народният трибун", Яне Янев обаче не само твърди че има такъв доклад, ами че дори го е чел! Можем ли да вярваме на вече досадните "сензационни разкрития" на Янето, след които обикновенно нищо не следва? Интересното е че шефът на Парламентарната комисия, контролираща ДАНС, бившият премиер Иван Костов - твърди че НЕ ЗНАЕ за наличието, за съществуването на доклад! Шефът на БСП, пак бивш премиер Сергей Станишев категорично отрече да е виждал такъв анализ,или разработка на ДАНС за неговите министри! От друга страна дори да е знаел, дори да предположим че може да е запознат, с една такава разработка на ДАНС, много се съмнявам Станишев да реши да си признае дори с половин уста, че неговите министри са били уличени в корупция от агенцията, а той...очевидно нищо не е предприел! Друг е въпросът че ДАНС, се е превърнал в публична агенция, съдържаща почти всеизвестни "публични тайни", достъп до които имат хора като Яне Янев или пък някой нагъл журналист или пък някой политик, с неясни намерения! Това ли са ни е агенцията за сигурност? Странна е и позиция пък зае сегашният премиер Бойко Борисов, за когото се твърди също че е видял подобни доклади, но той пък не пожелал да коментира по темата! Да се чуди човек, защо?
Ето как трима настоящи и бивши премиери, един агент на ДАНС и един депутат, едва ли в ролята си на "говорител" на агенцията, въртят една тема от няколко дни насам, достойна за някой холивудски шедьовър в жанр ЦРУ, ФБР и пр.

Няма коментари:

Публикуване на коментар