понеделник, 26 октомври 2009 г.

"Лошото момче" на Партията!

Когато чуете думата БСП, социалист, комунист вероятно в главата ви най-напред излиза образът на някоя зала пълна предимно с възрастни хора, които със строго изражение слушат някакви изказвания и като по команда гласуват вкупом "ЗА", безусловно, с някои изключения, одобрявайки политиката на Партията си? Или "банда крадци", които са опоскали като за световно държавата си, докато са я управлявали и ако им падне възможността, пак ще го направят? Всъщност не мога да си представя какво представлява образът на БСП в очите на хората?
Аз съм социалист, но ми е трудно да определя дали са такива голяма част от онези, които са се окопали на върха тъй както "опълченците на Шипка", за да се защитят, вместо направо да си кажат, поне за да са чисти към съвестта си! Всъщност какво е да си социалист, когато на върха в собствената ти Партия днес стоят хора, очевидно не с такава политическа настройка, хора на които си гласувал доверие само преди няколко месеца, а днес потенциални клиенти на прокуратурата!
Такива ли хора ще възвръщат доверието в БСП?
Сергей Станишев се превърна в "лошото момче", на Партията. Изчезне ли доклад - търсете го при Сергей Станишев! Изчезне ли милион - той сигурно знае къде се намира? Има ли злоупотреба - той е "вътре"? Стане ли криза тя пак е негово и дело на БСП!
Позволихме хора над които тегнат съмнения за корупция и злоупотреби във властта, марар и недоказани разбира се, днес да носят на гърбовете си, но не и в сърцата си БСП! Паднат ли, ще падне и тя и то още по-оглушително от оня незабравим юлски ден, но това ли ще чакаме да се случи!
В никакъв случай обаче не мога да оправдая поведението на сегашното правителство, което може да остане като "ревизионно" в историята някой ден, но с пояснението, за наличието на двойни стандарти в тази си политика!
Прекрасно и звучно е за ухото, да чуеш че цял един министър-председател ще бъде разследван или дори вкаран във затвора, за министър пък да не говорим! Но е странно, че това е като че ли единственият най-значим приоритет за управляващите? В крайна сметка държавните проблеми, не започват и свършват със "екипа на Станишев! Не може да се отрече поне, че новините и вестниците от сутрин до вечер, започват и свършват с "деянията" на кабинетът и най-вече - Бойко Борисов! В момента цялата държава е впрегнала сили на всяка цена ако не да докаже, то поне да убеди обществото и българският народ, в това, че по-корумпирано и крадливо правителство, от това на Сергей Станишев не е имало в цялата българска история? Днес обаче е трудно да се каже, кой е по-по най в тази класация, защото претендентите за върха в нея не се ограничават само със Сергей Станишев. Но Бойко Борисов явно не смята така, а Иван Костов е "чист като сълза" и посочва с пръст "крадци и престъпници", достойни за затвора! Каква ирония само, същият който вадеше досиета и си разчистваше сметките с вътрешнопартийните си врагове, не без помощта на службите за сигурност, днес зове за правосъдие!
И след като преди седмица конгресът гласува доверие на бившия премиер Сергей Станишев, в задачата с няколко неизвестни се пита, има ли той необходимите качестваза да продължи да пилотира самолетът, който претърпя няколко аварии и постоянно попада в турболенция, губейки непрекъснато височина? Само времето ще може да покаже, а то не е много. През 2011 г. предстоят решителни избори, резултатите от които ще покажат, дали БСП е претърпяла някаква промяна, за да бъде припозната като потенциална алтернатива на сегашното дясно управление! В противен случай самолетът няма да кацне успешно, а ще се сгромоляса встрани от пистата, предизвиквайки взрив в лявото политическо пространство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар