вторник, 3 ноември 2009 г.

Критикуваш Серго, вместо Бойко - ВЪН!

Не ни задавай въпроси, ами гледай какво прави или не прави Бойко Борисов, и му напиши една оценка "1" или "2"! Ето това се очаква от всичките хиляди, членове, симпатизанти или "фенове" на БСП, които трябва като бикове на арената да се втурнат, не към червения, ами към онзи син или сребрист флаг, който като един смел "тореадор" държи и размахва настоящия премиер Бойко Борисов!
В продължение на няколко месеца всички "фенове" на соца. си задават въпроси и си блъскат главите над въпроса "Добре де, след като БСП управлява толкова добре, през изминалите 4 години, защо загуби това огромно доверие в катастрофални размери през времето преди и след вота от 5 юли? Защо днес нашето "момче" вече е сред клиентите на прокуратурата? Защо почти никой не харесва БСП и бяга щом чуе само нейната средна буквена абревиатура - С (социалистическа)!
Вместо адекватни отговори от нашето партийно ръководство, на нас "феновете", ни се обяснява как всичко било целенасочено от страна на Бойко, да ни натика в опозиционния ъгъл, да опетни нечие бивше министерско соц. име, а във вид на декларации ни се втълпява в червените глави, как сме живели в тоталитарна едва ли не държава, защото видите ли Бойко Борисов си е поставил за цел да "унищожи БСП"? Не че и не е невъзможно той да си е поставил такава цел!
И наистина на нас редовите социалисти ни се налага да водим война на двата фронта - ляв и десен! Защото когато виждаме какво се случва и се прави в ляво, ние не можем да стоим безучастни и да гледаме как Партията се изпарява от политическия живот в страната. Как да гледаш в чуждия двор, когато в собствения ти царят хос и подозрения!
Неведнъж обаче съм твърдял, до преди време, макар и с ирония, че БСП се превърна н една от най-демократичните партии в страната през последните години, след като партиите в дясното политическо пространство станаха тип "лидерски" начело с незаменимите Иван Костов, Волен Сидеров, Каракачанов и Бойко Борисов! Сега който и да стане лидер "лидер" на която й партия да вземете, каквито и избори да загуби, той не пуска току-така "лидерският имунитет"! За съжаление ставаме свидетели на това как БСП очевидно се превръща в точно такава политическа партия. Лидерът на БСП се е превърнал в "крава", но "свещенна", и всяка казана ДУМА срещу нея, се счита за извършено престъпление!
Днес трябва да отбележа и едно изказване на "народният трибун", "стралището" за корумпираните и далавераджиите, Яне Янев. Той твърди че през следващата година БСП ще се цепне на две партии, едната оглавявана от Сергей Станишев, другата от Георги Първанов. Като изключа втората част от неговото предположение, бих казал, че БСП и сега си е разделена на два фронта - първият се казва БСП, в който участват не малко партийни структури, другият се казва "Сергей Станишев", около който се въртят новоизлюпени реформатори, младежки "лидери" и най-вече носители на статуквото в Партията през последните години! Нещо на такова ми прилича и настоящото ИБ.
На всичкото отгоре от някои медийни изяви на Кирил Добрев с днешна дата, оставам с впечатлението, че вътрешнопартийната опозиция на Станишев - същата тази, която беше победена с дузпа в 95-та минута на изминалия Конгрес, вече няма място в редиците на Партията, че тя е виновна за сегашното й състоние, че когато Бойко Борисов атакува по фланговете, тя атакува през центъра беззащитната ни Партия? Така вместо партията да се консолидира за да бъде добра опозиция, от нея се иска това да го направи около един човек и едно ръководство, като на несъгласните им се показва директно вратата? За тях е по-добре Татяна Дончева да направи някаква партия, в която да се влее опозицията на сегашното ръководство, след което предполага се, че един такъв проект не го чака нищо добро, щом е напуснал Корабът-Майка! Но трябва ли това да се случва? Трябва ли БСП, да тръгне по тази вече утъпкана синя пътека? Моят отговор е НЕ! Подобни изказвания на човек станал член на ИБ с подозрения за манипулация, застрашават единството на БСП като политическа организация и най-голямата в лявото политическо пространство! БСП заприличва на СДС в годините, малко преди да слезе от власт и когато Костов и неговия "НИС", гонеха несъгласните с провежданата от него политика, някои от които можем да видим днес като участници в партии като ГЕРБ и дори ДПС? Изглежда не промяна, а път ще трябва да извървим! Надявам се, да не се окаже този!

Няма коментари:

Публикуване на коментар