понеделник, 23 ноември 2009 г.

С Бойко на уста и Дянков на гърба.

Само за няколко месеца името на един премиер и това на министър от неговото правителство, не слизат първия от устата на хората, а вторият се е качил на гърба на държавата и на инат, не иска и няма очевидно намерение да слезе?
Отварям очи сутринта, пускам телевизора, правя си топъл чай и още в осем без нещо на екрана се появява Ники Бареков, а пред него Бойко, който усилено мята нападки наляво, раздавайки щедро поименно "правосъдие" и "компетентно" мнение по въпроси от всякакво естество.
Прехвърлям канала и попадам на някакви новини, където обявяват "програмата" напремиера за деня: срещи, рязане на ленти и посещение в някакво населено място и пр.
Отварям някой новинарски сайт и от началната страница ме гледа строго не кой, а самият Бойко, докато в текста отстрани журналистките една друга се надпреварват да дават суперлативи по негов адрес, за да изкарат и най-голямата му грешка просто като някаква техническа такава! Ех, то било готино да си премиер! Никой не ти търси сметката, просто защото "заведението" черпи!
Излизам навън и в този момент минавам покрай две пенсионерки, които си вървят на улицата и оживено коментират нещо! Чувам името на Бойко Борисов и как щяло да има пари за пенсии през юни или някъде догодина? Чудя се дали им е достатъчно актуална информацията, впредвид бързо променящите се мнения, позиции и идеи на новите властимащи?
Пускам Дарик Радио за да слушам новини или каквото има изобщо, и разбирам че министър Дянков демонстративно напуснал някакво интервю пред журналист на радиото, защото казал в очите на последния, че той не си плащал осигуровки? Скандал при това - ИЗВЪНРЕДЕН!
Пускам вбокса, с цел да се поразсея с някое друго видео, а веднага разбирам че Бойко набил гаджето на дъщеря си, защото я бил заварил да плаче?
Купувам вестник Труд, където от първа страница ми се набива заглавието че ПРЕЗИДЕНСТВОТО останало без пари в сметката си и пак някакси в главата ми се прокрадва името на финансовия министър Симеон Дянков!
Прехвърлям телевизиите и попадам на някакви предавания по СКАТ, където един-двама журналисти и още няколко гости обсъждат и гледат под лупа поредните изяви, изцепки и недорзумения на министри и най-вече самия Бойко.
Влизам във Фейсбук, преглеждам няколко профила на някои приятели, за да видя, че теми едно, две и три отново са запазени за последните изяви на Бойко Борисов и безумните идеи и изказвания на финансовия министър на държавата - Симеон Дянков!
Спирам дотук - изгърмаха ми "бушоните" имам нужда да не мисля поне малко, поне за час, да не ми се вясват в главата Бойковци, Дянковци и всякакви от този калибър псевдополитици, които щом направят крачка биват преследвани от фоторепортерска светкавица и напориста журналитска, която се стреми винаги да бъде първа на мястото на събитието. Вече почти не гледам новини, а да не говорим пък за сутрешни блокове, където всячески се опитват да ме убедят, че едните са лоши, пък ето ги видите ли - тези са добрите и ще вкарат там дето им е мястото на "онези"! Само че някак не успяват да се убедят в това! Спирам телевизора, слагам си слушалките и плейвам някое музикално произведение през следващите 45 минути, защото знам, че след това искам или не, пак ще ме срещнат за пореден път с новите приключения на "Бойко и другите"!

Няма коментари:

Публикуване на коментар