сряда, 25 ноември 2009 г.

В Тефтерчето на "Красьо"...

Скандалът "Красьо Черничкия", нашумял през последния месец се развива с пълна сила, въпреки че още в началото му, не кой, а главният прокурор Борис Велчев беше казал че той (скандалът), скоро ще се изясни и приключи! Това негово предположение от преди близо месец обаче май не се сбъдна?
Как всъщност тръгна този "скандал", епизод от риалитито "Това е България"?
В края на октомври тази година Висшият съдебен съвет оповести имената на 13 магистрати, които са имали телефонни контакти с Красимир Георгиев по прякор Красьо Черничкия от Плевен. Впослествие техният брой достигна числото 18!
Не мина много време и скандалът се превърна и в политически, когато парламентарната комисия за борба с корупцията, оглавявана от Я. Янев, оповести имената на 4-ма депутати - Касим Дал, Лютви Местан и Ердоган Ахмед от ДПС и Кирил Добрев от БСП, които също контактували със "Красьо Черничкия".
Кой обаче е Красимир Георгиев? И защо неговото "тефтерче" с 1040 телефонни номера стана най-известното такова в държавата през последния месец? Първоначално обявените 4-ма депутати - нима са единствените негови "парламентарни" познайници? Всъщност за последния в списъка - Кирил Добрев е известно, че му е пратил някакви два есемеса? Това ли са единствените народни представители, контактували с Красимир Георгиев? И защо "закономерно", новите управляващи от ГЕРБ-Яне-Б(В)олен и Ваньо (който е още по-черничък) оповестиха имената на депутати от...опозицията? Нима те са единствените парламентарни "грешници"? А всъщност един ли ни е "Красьо" в цялата държава? За колко такива с най-различни псевдоними все още нито ги знаем, нито сме чували?
Провинението на Красимир Георгиев, е че е имал възможност да лобира в съдебната власт, при обществени поръчки, утвърждаване на документация за проекти и дори назначения във вузове? Доказателствата - в телефонът на Красьо по прякор още Черничкия и по конкретно есемеси и телефонни номера на служители в администрацията на Президента и зам.министър отговарящ за предприсъединителните фондове по ФАР, САПАРД и ИСПА. Обобщено - днешният български политически, съдебен и подземен елит събран в 1040 телефонни номера в прословутото тефтерче на Красьо.
И ако до днес знаехме една част от имената фигуриращи в това тефтерче, то вече имаме още няколко известни такива. Този път обачете новите данни не излизат от пощенската кутия Яне Янев, а от яростният доскоро бг-националист, а в момента един обикновен парламентарист в скута на Бойко Борисов - Волен Сидеров.
Та според последния в тефтерчето на "Черничкия", фигурирали имената на Румен Петков, Корнелия Нинова, Корман Исмаилов и се изрежда една голяма част от представители на НДСВ като Милен Велчев, Георги Велчев, Гати Ал Джабури, Камелия Касабова, Калин Рогачев, Теодора Дренска и Любка Качакова.
Я...отново представители на бившите управляващи, ама още доста има до 1040! Разбира се отново не виждам име дори на един от ГЕРБ, Атака, Янето, че и от хората на Костов - но те пък може би контактуват с други "колеги" на Красьо, предполагам с прякори "якичката", "беличкия", "жълтичкия", лилавичкия" и т.н.но подробности за тях, ще научим може би в следващия или по-следващия мандат!
Какви са доказателствата на Волен обаче? Виждам, че името му не фигурира в парламентарната комисия за борба с корупцията, но той прави публично достояние очевидно непроверена информация при това съмнителна. Вглеждам в имената на потенциалните "заподозрени" в тефтерчето на Красьо и не знам защо, но ми се струва че някой се опитва с "молив" да допише телефонният указател на Черничкия с имена - лица от опозицията, които са едни от най-активните през последния месец срещу управляващото мнозинство, като визирам конкретно Корнелия Нинова и Кирил Добрев.
Така скандалът "Черничкия" постепенно беше използван политически, за да бъдат компроментирани бившите управляващи от Тройната коалиция, а новите управляващи не изпускат нито една подобна възможност за да изправят в ъгъла парламентарнта опозиция с цел да бъде отклонено вниманието от болезнените за ГЕРБ теми като Бюджета и здравеопазването например?
Кой обаче още ще се озове в тефтерчето на Красимир Георгиев, може би предстои да бъдат "дописани" имената на Сергей Станишев, Георги Първанов, Михаил Миков, но не и имената на някои от сегашното герберско послушно "стадо" депутати! А дали те не фигурират в нечии други тефтерчета на някой друг като популярният в момента Красьо Черничкият? Едва ли ще научим това сега, но след време - кой знае, може и да разберем!

Няма коментари:

Публикуване на коментар