неделя, 6 декември 2009 г.

Приключенията на (Супер) Марио Тагарински.

Помните ли една игра, която играехме преди много години? Тя се казваше "Супер Марио". В нея един малък анимиран герой, преминаваше най-различни препятствия, за да спаси една принцеса. И за да успее трябваше да премине поне 8-9 нива, доколкото си спомням (все пак беше доста отдавна).
През последните дни обаче, за разлика от този култов анимиран герой, в родната полититика отново се завъртя името на един познат, но култов още от времето на синята революция герой! Става въпрос за (Супер) Марио с фамилията Тагарински.
Бивш министър на Държавната администрация в кабинета "Костов" до 1999 г., народен представител в няколко парламента и още по толкова в няколко най-различни парламентарни групи, водени от основния принцип за оцеляване "поне и в това Народно събрание, пък за другото ще скалъпим една петорна коалиция и пак сигурно ще влезем"!
Вече няколко години, парламентарният "супер Марио", оставя зад себе си Парламент, след Парламент и руини от парламентарни групи, по които може само да съдим, че са били убежище на парламентарните номади?
Преди ден "Супер" Марио, Марио още Тагарински, премина успешно и поредното ниво с препятствия, оставяйки зад себе си потъващия парламентарен кораб на Яне Янев - РЗС. Но каква всъщност е целта на Марио! Ако този от играта трябваше да спасява принцеси, то цялата идея в играта на Марио Тагарински е да оцелее още някоя друга година в политиката и в родния Парламент. Така от няколко дни, нашият Супер Марио, още няколко години ще си бъде и в 41-ят парламент - независим, по силата на парламентарния правилник.
Всъщност струва ли си повече да Ви занимавам със Марио Тагарински? Нека оставим човека да си поживее и в този Парламент, а ако някой се е прецелил в неговото име, за водач на листи и за следващия, значи е пълен наивник и идиот - просто не знае какво го чака, ако вземе Марио на борда. Възможните сценарии са няколко: сблъсък с айсберг или може би куфарче с предполагаемо книжно съдържание, адресирано до Марио или някой друг, изповядващ същите принципи за оцеляване в политиката и най-вече - в Парламента? Е, все пак трябва да бъда реалист и да си призная, че вторият сценарий е най-логичен да се случи!
А докато четете този текст, се наслаждавайте на клипа, в който едно момче изпълнява пиано-мелодията от популярната видео-игра и си представяйте как все едно Марио Тагарински преминава от Парламент, в Парламент!

1 коментар: