понеделник, 7 декември 2009 г.

ЛУНА (на) ИЛИ АСТЕРОИД (към) ГЕРБ?

Тема с продължение. Случаят или поредният скандал, но този път в Парламента е в ход. Разбира се става въпрос за потъналата парламентарна група на РЗС, след като Марио Тагарински я напусна преди няколко дни.
Всъщност аз не знам дали и тази вечер да Ви занимавам с личността на Марио Тагарински. Човекът е взел решението да каже КРАЙ на участието си в съюза с Яне Янев и дори стигна до там да иска охрана не от кой, ами от премиерът Бойко Борисов. Какво обаче може друго да направи, след като Янето обяви че едва "удържа" 200-те си хиляди привърженици от юли месец, сега да не се саморазправят в София с Марио Тагарински? Всъщност аз виждам само да подскача Янето, но бях изключително изненадан от внезапният му разговор с Бойко Борисов, по време на днескашната му пресконференция, на която той постави "ултиматумът" на Бойко - в сряда до 9,00 ПГ на РЗС да бъде възстановена! Странно обаче на фона на тези ултиматуми, внезапният му разговор с Бойко обаче приличаше на нещо от сорта на "ДА! ДОБРЕ! ПОСЛЕ ПАК ЩЕ СЕ ЧУЕМ"?
Факт е обаче, че разпадането на ПГ на РЗС, стана само ден след като Яне подскочи срещу Цецка Цачева, която един или два пъти го беше изгонила от зала, но най-важното е че само дни преди това, при гласуването на Бюджет 2010 Яне Янев поиска орязване на бюджета на Президента с 1 млн. лв., и след като получи отказ от страна на ГЕРБ, той заподозря президент и премиер в някаква обща коалиция? Още повече, че не става въпрос за депутата Марио Тагарински. Янето си го каза - той си иска, ако не Марио обратно в ПГ, то поне си иска мандатът т.е.Марио Тагарински да напусне Народното събрание и на негово място да влезе вторият в листата от район Враца. Така разбираме всъщност колко ценни, колко му пука кой ще е депутат в НС от РЗС. Той си иска своите 10 мандата, въз основата на които той - Яне Янев, да продължи да си бъде председател на Парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси в НС, както и да остане член на комисията за контрол на ДАНС! Защото няма ли ПГ на РЗС - няма го и Яне в комисиите за контрол на ДАНС и тази за борба с корупцията. С един изтрел - 10заека!
Каква обаче позиция ще заеме Яне оттук нататък, спрямо управляващите от ГЕРБ? Ако трябва да бъда по-конкретен има две възможности: Първата е Яне и остатъците от неговата групичка да бъдат, като "Луни на ГЕРБ"? Втората възможност обаче е да бъдат астероиди, които в даден момент ще се разбиват с разрушителен ефект в гербеската (генералска) планета? Убеден съм, че ако изберат втората възможност - ГЕРБ, в случай че имат пръст в "разпиляването" на РЗС в Парламента, ще съжаляват!
Остава ни само да чакаме - поне до сряда, за да видим каква ще бъде развръзката от поредният скандал в политиката!

1 коментар:

  1. "астероиди, които в даден момент ще се разбиват с разрушителен ефект в гербеската (генералска) планета"

    Какъв разрушителен ефект може да има едно лай-о над една планета ? :-)

    ОтговорИзтриване