четвъртък, 17 декември 2009 г.

НА МАСАТА - ОКОЛО И ПОД НЕЯ!

Наближават Новогодишните празници, идва краят...спокойно - само на 2009-та година! Всеки прави своята равносметка за това колко успешна, хубава или лоша е била изминалата година. Но не бързайте още - има цели две седмици до края на отиващата си година!
Наближава Коледа, настава време за подаръци, пожелания, купони и разбира се празнични трапези. И докато целокупният български народ мери и реже семейните бюджети или коледните 25 лв.добавки на част от пенсионерите, управляващите и ние - управляваните започваме приготовленията най-вече за празничната вечеря първо на Бъдни вечер. Според християнската традиция, тогава семейство се събира на празнична трапеза. На нея броят на ястията е нечетен – седем, девет или единайсет, като трябва да има от всичко, което се произвежда в стопанството. Така на семейната средностатистическа празнична трапеза най-често присъстват обредния хляб, вареното жито, бобената чорба, пълнените чушки, сармите, зелниците с праз и тиквеникът.
Дотук обаче с християнската празнична традиция. Ред е да проследим и политическата!Най-вероятно тя повелява на масата на политиците да има по малко от всичко произведено в държавата през последната година? Какво ли ще сложат на празничната си трапеза премиерът Бойко Борисов и неговите министри? Аз имам седем конкретни предположения: 1) "НЕсекретен ТАЕН доклад на ДАНС; 2) Президентски "импийчмънт"; 3) тефтерчето на Красьо; 4) пицата - "Дянков"; 5) референдумът за турските новини (приготвен и поднесен лично от Волен Сидеров; 6) печено прасенце - подарък от депутата Марио Тагарински; 7) торбичка с продукти за около 25лв., изпратени с "любезните" благоположелания на доволна от социалната политика на кабинета пенсионерка!
Горе-описаните 7 предположения за празничната коледна трапеза на министрите общо взето представляват произведеното от самите тях през последните месеци на годината. И докато всички имахме вече възможността да опитаме едно по едно така поднесените ни 7 "ястия" през последните няколко месеца, забравихме да надникнем, какво и кой се крие по масата, на която е разположена министерската трапеза! А там сигурен съм 100%ще открием най-пикантните полит. произведения на управляващите в момента. На първо място какви са отношенията между ГЕРБ и ДПС в момента? Всички веднага ще хвърлим един поглед на масата и ще отговорим в хор - "кръвни вечни врагове"? Но дали са и такива в политическите игри, които се вършат на тъмно под дългата маса на която нагледно е разположена министерската празнична трапеза? Има ли корупция и сред новите управляващи от ГЕРБ? Бърз поглед към масата и един бърз прочит на тайният доклад на ДАНС - в него не пише за корупция от страна на представители на ГЕРБ, като същото се отнася и за тефтерчето на Красьо? Но защо ли нещо все ме кара да се съмнявам в "чистите" герберски ръчички? Нима е възможно, нима го доживяхме? Въз основа наблюденията си върху герберското войнство обаче, на прима виста ми изплува сентенцията "със стари курви, нов бардак не се прави"!
Управляващите не спират да ни изненадват с все по-нови и нови политически произведения на въображението си, което акумулира единствено скандали, за да ги преобразува в показни акции, чрез които се опитват първо да нахранят изгладнялата за "хляб и зрелища" обезкървавена от 20-те години демокрация тълпа. Как ще разберем обаче, какви игри са ни разигравали политическите играчи на тъмно под масата през единия или другия мандат? Може би това ще стане след като приложим някой ден, тяхното политическо нововъведение от тази година - като им извадим на показ "кирливите ризи" или защо не ги оставим по-добре те сами да го направят един другиго - нещо евентуално съвсем осъществимо в най-скорошно бъдеще!

Няма коментари:

Публикуване на коментар