понеделник, 21 декември 2009 г.

Кой е ПО-ПО-НАГЪЛ?

Кое е по-нагло? Да те отвлекат, да те ограбят или да те управляват "Боко и другите"? Този въпрос не ми дава спокойствие през последните дни! За да бъда по-обективен, в своите анализи, реших да се опитам НАЙ-НАКРАЯ, да "аплодирам" в настоящата статия и един "успех", на настоящото управление. Разбира се, става въпрос за наскоро проведената "супер-успешната" операция "Наглите", резултатите от която сигурно с приповдигнат тон и учестено дишане МВР-шефът Цецо Цветанов е оповестил на церемонията, на която са го награждавали за политик на годината!
И така. "Бандюгите", както ги срещнах като описание в някои медии по "вътрешни убеждения" на МВР-ръководството, са част от групата, която вероятно е извършила някои от знаковите отвличания тази година? Същите тези "Бандюги" бяха хванати по време на спец-операция на МВР, не както сме свикнали да гледаме по филмите зрелищно и с престрелка, ами просто поо...пижами! И за да изглежда акцията още по-мащабна, изведнъж бандата се оказа колкото "цял футболен отбор", състояща се от поне 25-ма плюс двама каръци, спипани на границата, но вече опандизени бандюги, само 5 от които евентуално, ако в МВР освен "вътрешни убеждения" се намерят и доказателства за тяхното участие в отвличанията, биха могли да бъдат изправени пред съда? 5 от 27 - изправени пред "справедливата" българска съдебна система?
Името на операция "Наглите", вероятно идва от там, че бандата е потготвяла нова стая за държане на поне 2-ма едновременно отвлечени? Ако това е наглост обаче, как да наречем дръзките обири, които според Бойко Борисов били зачестили заради идването на евро-президента Ромпой? Какво вдъхновение за родните бандюги - новоизбраният и никому неизвестен президент Ромпой? Бандитски пролетарии, събирайте се и насочете пищовите, защото следващия месец, ще ни посети още по-важна особа - новоизбраната еврокомисарка, с пожарникарски ресор - Румяна Желева?
Чудя се какво ли е мотивирало родните бандюги да ограбят магазин за стек цигари и 300 лв.? Надали именно важната особа на европейския президент Ромпой, за когото те и почти никой всъщност, надали е чувал? Какво да кажа за банковите трезори, където ще те посрещне най-често някой мил пенсионер, с табелка СОТ и дори няма да ти иска никакъв документ за самоличност, за да влезеш с 10 лв. и да излезеш с 10 бона?
И докато управляващите ни "политици с полицейски пагони", възпяваха своите полицейски подвизи, сътворени по време на "свръхсекретната" си операция, която се оказала толкова успешно засекретена, за да бъдат уловени бандатите по пижами, аз си зададох въпроса - не е ли по-нагло от страна на политиците, да ни взимат за "балъци" и да ни разиграват измислени полицейски сценарии? Чудя се за колко от тези 27 бандюги с уникални псевдоними, ще се докаже че са част от групата за отвличания? Дали кризата е накарала задържаните, повечето от които бивши затворници, фалшификатори и автокрадци, да се преквалифицират в "бандюги" за отвличания? Случайност ли е, че задържането на бандата, съвпадна с награждаването на Цветан Цветанов за политик на годината и посещението на Ромпой в България? Или просто заради последния "Боко" трябваше да отчете дейност пред началниците си от ЕНП? Твърде странни съвпадения? Разбира управляващите се втурнаха след този "успех", да обясняват, че предишното правителство, нищо не е правило за разкриването на отвличанията, но какво направи Бойко Борисов за разкриване на знаковите убийства - над 100 на брой във времето, когато беше главсек на МВР при това в царското правителство на "Горския"? А нима тогава ДПС не беше също в управлението, когато Бойко Борисов беше вътрешен глав.сек. на МВР? А днес Бойко и ДПС уж били "кръвни врагове" - една теория, която трудно ще издържи така като гледам до края на мандата? И все пак, кой е по-нагъл? "Бандюгите" или властта? "Бандюгите", не ги мислете, имат шанса да живеят в най-свободната съдебна система в световен мащаб, докато властта успешно при това си разигра поредният ПР, отчитайки с успех и нескрита радост, че са хванали 25,при това нищо неподозиращи бандюги със пижами и то в резултат на "вътрешни убеждения"? Това всъщност не се наричаше "шесто чувство"? Така че ако някой ден докато си спите, изведнъж в спалнята Ви нахлуят тълпа до зъби въоръжени спецченгета, не се паникьосвайте, защото най-вероятно сте попаднали "в акция" по издирването на банда "бандюги" и сте имали нещастието да бъдете заподозрени, вследствие "шестото чувство", на не кой да е, а политикът на годината - Цветан Цветанов!

Няма коментари:

Публикуване на коментар