четвъртък, 14 януари 2010 г.

БОЙКО И "АНГЕЛИТЕ ГЕРБÈРСКИ"

През последните месеци, седмици и дни, и часове дори скандал след скандал тресат управляващите - като се почне от Бойко Борисов, за да се стигне пак до него. И все пак той е човекът Партия, той е "Първият", който обира 100% подкрепа в собствената си Партия, но не в 1984 г., а в ХХІ в.
Ако за някои конгресът на ГЕРБ е бил просто формален партиен форум, който е бил събран за да "предаде" Партията на Него - Бойко Борисов, то имах странното чувство, че двадесет години след "Промените", просто се състоя ХІV-ят конгрес на БКП! Трябва да призная, че днес това не би се случило в нито една от комунистическите партии в България, пък какво остава да се случи в БСП? Ще припомня и фактът, че Сергей Станишев на последното заседание на Конгресът на БСП, в края на миналата година получи близо 60% подкрепа, но най-важното е че докато герберските ръчички почервеняха от аплаузи към Бойко Борисов, то на червеният най-висш партиен форум имаше надпревара, имаше състезание между отделните кандидати, които се бореха за председателския пост. В ГЕРБ това не би било възможно да се случи, поради простичката причина, че един ден след Бойко, просто НЯМА ДА ИМА ГЕРБ!
В тази партия е видно, че всеки коленичи, целува МУ ръце, моли се и благодари за едното нещо - ЧЕ ГО ИМА НЕГО - БОЙКО!
На него трябва и ние да БЛАГОДАРИМ, като все още граждани на тази Република, че ни изпрати "небесните си ангели" - Цецка Цачева, Цецо Цветанов, Симеон Дянков (с Платинени и Златни награди за най-добър финансист в цял свят) и не на последно място на Румяна Желева (за това че в Европа най-после разбраха значението на популярната българска дума - "мутреса").
Сигурен съм обаче че Бойко Борисов най-много благодари на Всевишния, че ги има Сергей Станишев и БСП...и такива като мен! И на такива, които преди 8-9 години поверваха на "Негово Височество", а сега вярват вече само на Него - Бойко! И Той като реши, че ще му повярват Брюксел, ЕС и дори Жозе Барозу реши и му прати един от ангелите си "гербèрски" - Румяна Желева, която да спасява изпадналите в бедствие или криза граждани на този свят. И когато "пратениците" на св. Петър в Европарламента, трябвало да преценят по коя стълбичка да я пратят - тази нагоре, или другата която води "надолу", попитали ангелчето "герберско", как ще помогне на изпадналите в беда в Сомалия или Афганистан. А то им отговорило кратко и смутено че първо ще се запознае на място с проблемите, след което ги поканила да пият у дома по едно турско кафе у дома, и да гледат домашния "Биг Брадър", Денсинг Старс..., разбира се със специалното нейно участие и това на нейният съпруг!
И докато световните издания, информационни агенции, анализатори, евродепутати, политици и бяха изключително възмутени от отговорите на Румяна Желева с "герберска компетенция", Той - Бойко Борисов реши за пореден път използвайки изглежда похватите на онези "Наглите бандюги", да звъни "Нагло" по телевизии, и да се включва експлузивно в телевиозния ефир, за да ни припомни с пяна на уста, онзи рефрен с "вечно заподозрените" - Станишев, Негово Височество...
Разбира се медиите усложливо превъртяха на 180 градуса същността на скандалът с Желева, като го представиха като сблъсък "българка (Антония Първанова)срещу българка (Румяна Желева)", вглеждайки се в единия ъгъл, вместо в цялата картина! Но за разлика от Румяна Желева, фактите срещу нея са по-убедителни отколкото онези за магистралите, наглите, и Станишев, които един пожарникар се опита да метне за пореден път в публичното пространство.
Магистралите на Бойко ни най-малко не вълнуват французина от Лион, германеца от Кьолн или бедстващите милиони във Хаити, за да оправдава той пълната некомпетенция и непознаване дори на географската карта, която преди два дена ни демонстрира Румяна Желева. Защото всички граждани на ЕС, в даден момент, ще трябва да разчитат на правилните и отговорни действия, които трябва тя да предприеме, за да се преодолее една или друга кризисна ситуация в която й да е точка на земното кълбо. И тя ще бъде в този случай лицето пряко ангажирано, като представител на ЕС.
И накрая след като Бойко Борисов се опита да заблуди, да излъже европейските депутати и европейските граждани, издигайки тази необидетелна особа в лицето на г-жа Желева, не мога да си представя, какви личности е издигнал до висшите етажи на властта в България, при положение че тук никой не ги препитва или следи под лупа за конфликт на интереси или за съмнително мутренско минало?
Както и да се развие случаят оттук нататък с Желева, трябва да е ясно и койще понесе отговорността за този срам, за това унизително и смехотворно представяне на Румяна Желева? ФАКТ - Р.Ж беше еднолично издигната от Бойко Борисов, без дори да е имало вътрешнопартиен дебат! ФАКТ - въпреки срама, управляващите вече явно са си надянали конските капаци и продължават да сочат с един пръст в една посока от преди и след 5 юли 2009 г. едни и същи обекти - БСП, Станишев, царя и Доган, като не отчитат факта, че последните трима отдавна са извън властта, още повече че лично ТОЙ или както често, обича да се самоизтъква "аз давам парите, аз давам заплатите, аз плащам откупите, аз плащам - аз пращам"! ТИ ОБАЧЕ БОЙКО ИЗПРАТИ И РУМЯНА ЖЕЛЕВА ЗА ЕВРОКОМИСАР! КАК СЕГА ЩЕ СИ ПОНЕСЕШ ОТГОВОРНОСТТА? От Бойко Борисов обаче поне се иска едно признание, а именно в конкретния случай, че не е взел най-правилното решение, вследствие на което България набра срам и беше унизена в ЕС от представянето на Румяна Желевa!
Сигурно, а и все по-очевидно става, че ние няма да чуем някакво признание за вина от страна на министър-председателя, който самоотвержено защитава всяко едно свое решение, а дали то е в наш или нечий друг интерес, само Той си знае, ние нямаме право да питаме, да се интересуваме и да се защитаваме. Пийте си кафенцето, изпушете си цигарата и гледайте днеска последният епизод на "Перла", за другото - грижата ще имат ТОЙ - Бойко Борисов и ТЕ "ангелите герберски"!

1 коментар:

  1. Разликата с алюзията, е „Ангелите на Чарли” потушават, а „Ангелите на Бойко” предизвикват пожари. Приликата е, че и двата сюжета са измислени.

    ОтговорИзтриване