четвъртък, 4 февруари 2010 г.

3,2,1...Камера работи!

Премиерът с пожарникарски пагони (да се свети името Му) Бойко Борисов трудно да не кажа никога не пропуска да излезе от светлината на прожекторите, с които услужливо родната журналистика непрекъснато го заслепява. И ето че днес той е дал интервю за БТВ - с повод или без повод е трудно да се разбере, но той просто е решил че трябва да се отчете, за представянето на Кристалина Георгиева при вчерашното й изслушване в европарламента, за "чуждоезиковите" си познания, благодарение на които се разбирал със Меркел, Саркози и пр.
"Наглите" (нищо че те май вече са на свобода, но той сигурно не знае), но пък за сметка на това престъпните групировки толкова били бесни заради "успешните" маневри срещу тях от страна на управляващите, че чак Цецо Цветанов вече го охраняват, така както италиански прокурор - цел на Коза Ностра! Не съм чувал обаче досега, премиерът да си каже какво мисли за реформата в здравеопазването, но пък защо ли да си цапа ръцете с толкова непопулярни реформи? Нали затова са му министрите (Дянков, Нанев), които трябва да готови да гърмят като бушони във всеки един момент, за да не изгърми цялото правителство наведнъж. Нека Нанев да закрива болниците, пък после по средата на мандата ще го сменим, така както се случва със всеки един негов предшественик на този пост!
От интервюто на премиера не можах да чуя дали представянето на Румяна Желева в Европарламента според него пак не е в стил ГЕРБ, така както той вчера определи представянето на Кристалина Георгиева? А дали пък Станишев пак не е виновен за нейното иначе наистина добро представяне? Няма яснота и по въпроса за граничните блокади,след като на вчерашното си заседание правителството трябваше да реши дали да заведе иск в Страсбург за нанесените щети на България, заради гръцката блокада. Безспорно, двете намеси по границата на Бойко Борисов и на Мирослав Найденов под предлог че са с "хуманитарна" насоченост, всъщност си бяха чист ПР, защото е видно че блокадата си продължава почти 20 дена - със или без пряката намеса на Бойко Борисов.
И докато Бойко Борисов си мереше рейтинга по телевизията, неговият коалиционен партньор Волен Сидеров "свали самолета", след като германската полиция го задържа за неадекватно поведение в машината на "Луфтханза".
И като стана вече въпрос за управляващите, пак ще погледна на кой бряг е акостирала опозицията и по-точно - лявата? Мъгла...Лидерът на Младежкия комсомол - т.е. шефът дава жълто интервю за сексуалните наклонности на Сергей Станишев! Лидерът на Партията - Сергей Станишев призоваваше за "бунт" срещу затварянето на болниците: резултатът - Младежко соц. шествие вчера на което дали журналистите не бяха повече от протестиращите?
И докато камери и прожектори светват при първата поява на Бойко Борисов, пред които помпа рейтинг, не така стоят нещата в левицата - камерите и прожекторите работят, но за кого ли?

Няма коментари:

Публикуване на коментар