сряда, 3 февруари 2010 г.

Кой ще ги спре?

През последните няколко седмици загубих всякакво желание и интерес да пиша на тема политика. Признавам, че не ми е по силите да коментирам поредното "НАЙ-АКТУАЛНО" изказване на премиера, което се е появило в медийната Вселена. Признавам че вече все по-трудно разбирам същността на текущите процеси в БСП. Защото докато управляващите изиграват за пореден енти-път перфектния си коронен номер "Станишев беше...", лявата опозиция се опитва, но безуспешно да отговори с "Бойко е...". И малките пеленачета всяка вечер заспиват с приказката как "Супер Бойко" е нашамаросал лошите от "Тройната коалиция".
Преди няколко дни от левицата обявиха че качват рейтинг, докато този на управляващите плавно се спуска надолу. Вероятно не е далеч времето в което той даже ще се сгромоляса, след като на хората престанат да им въздействат приказките за героичните подвизи и приключения на Бойко и Дянков, на Цецо и Цецка, на Миро и Крум, на Анджелина и Брат, на Мадона и Хесус, на Андреа и Николета, на Вреслава и Курнелия и пр. и пр. за да настъпи момента, в който ще се надигне новата вълна, върху която няколко сърфисти ще се надпреварват да упражнят своите умения в нейното прихващане. И докато на левия бряг загряват няколко "сърфисти", то на десния...впрочем то е останало някакво островче, на което спасение са намерили оцелелите след герберското цунами от 2009 г., но дали ще успеят и след следващото? Спорен въпрос при всички случаи!
Настоящето управление обаче се държи над всички благодарение само и единствено на медийните подвизи и бързи реакции на Първия зад някогашния Първи - Бойко Борисов. Неговите изяви определено затрудняват левите отговори, които я ги има, я ги няма. В БСП и лявото пространство в момента текат процеси, които не знам до какво ще доведат. "Станишев или Дончева, ами Първанов?"; "кой е по-по ляв или автентичен"; "кой колко и какви хора има зад себе си"; "кой каква дискусия се опитвал да води", "кой какъв бил"... и т.н., процеси, които според мен дърпат Партията все по-надълбоко и по-надълбоко.
Така на този опозиционен ляв фон, управляващите кораба с български флаг - гербери са на път и решени да осъществят безумието да ни лишат от здравеопазване, работа и сигурност, и след посрещането на утрешния изгрев. Но дали има кой да ги спре?

Няма коментари:

Публикуване на коментар