вторник, 9 февруари 2010 г.

Congratulations, Borisov! Congratulations, другари!

Поредният сезон на "Сървайвър" приключи в края на миналата година, и тъкмо когато си мислех, че вече почва да ми липсва, се оказа че шоуто наречено "политика-бг" се очертава да измести по рейтинг и най-култовите перли на Босфора. Бойко Борисов неспирно се хвали че западните политици, винаги се обръщали към него с култовото "Конгратулейшън мистър Борисов". И понеже Волен все още вероятно се възстановява след приключенията в самолета на немските авиолинии, сигурно премиерът няма откъде да чуе тук на родна земя тази многозначителна фраза "Конгратулейшън м-р Борисов". Предполагам че на Цецо Цветанов "инглиша" не му е силна страна, а Руми Желева вече е извън играта. Затова "Конгратулейшън мистър Борисов" - вече можете да не четете по-нататък моите соц.измишльотини. Вече може да се захващате да отпушвате границата, да откриете Хамстера, да поиграете футбол, да продължите да сочите с пръст по Станишев и каквото там си решите.
Като стана въпрос за Станишев се носят слуховете че срещу него се готви преврат. Дотук нищо ново. В новата завера обаче се намесват имената на Кутев, Добрев и Николов, които ако не са полудели, едва ли са забравили максимата, която ги държи все още над водата - "няма го Станишев, няма ни и нас". Племенните партийни "вождове" не са в добри отношения след юлският герберски метеж на изборите и непрекъснато от тогава се дебнат, кой кого да надцака. Хвърчат оставки, после си ги търсят, дебнат се из коридорите на "Позитано 20", правят изпитания на нови методи за изборни фалшификации. Залогът е един и той е оцеляването в политиката, но в Партията - на първо място при това с цената на всичко. Има ли достойни и честни хора, все още в нашата Партия? Сигурно ги има, но те са далеч от БСП и вече не обикалят в орбита около нея и за тях чуваме само от някой друг съботен очерк на вестниците. Изобщо не става въпрос за опозиционно поведение, правенето на политика и предлагането на алтернатива на сегашната власт. Другото е имитация на политическа дейност. Партията затъва, става непопулярна, губи смисъла на своето съществуване - за мнозинството от хората в тази страна. Червената книга на изчезващите видове става все по-дебела, но тук не става въпрос за редките животински и растителни такива, а за редовият членски състав на партията, който намалява, но не се подмладява. Борисов сигурно се кефи страшно много - "тия сами ще се изтрият от картата на България".
Другари продължавайте все така, след като сами не се понасяте и не си говорите, не очаквайте да ви изтраят редовите български избиратели, а защо не и вашите такива!

Няма коментари:

Публикуване на коментар