вторник, 6 април 2010 г.

Приказки и легенди за бездънния извор на Тройната коалиция!

Въпреки че все се чудя, защо изобщо е нужно да Ви занимавам с управляващите, още повече при тая ширеща се полицейщина, на човек някой път му писва и е все по-трудно току-така да подминеш поредната "легенда", която управляващите ни сервират в даден момент. Легендите и приказките разбира се са от поредицата "Тройната коалиция".
Тези приказки, тези легенди за откраднатите милиарди, за заменки, за виновността на бившите министри и пр. и пр. вършеха работа, ако днес се намирахме в предизборно време. Те вършеха работа и можеха да минат и даже в първите месеци от управлението на ГЕРБ. Мисля си обаче, че настоящите ни управници, най-много ще останат в историята, като най-големите изследователи на управлението на Тройната коалиция? А тя е бездънен извор за милиони, далавери, виновници, наглеци, апаши, идиоти и престъпници и пр. и пр.

И през 2011-та, и през 2012-та и през 2013-та и през 2014-та година, ако министър-председателят е Бойко Борисов, а управляващата Партия е ГЕРБ, то убеден съм, че новините днес, няма да се различават съществено от новините тогава! Те ще започват с поредната "далавера за милиони", дело на тройната коалиция от 2006-та година, за която ще уточнява и в най-малките подробности я Бойко, я Цецо, или пък като днес земеделския министър. Новините разбира се ще свършват с прогнозата за времето, от която ще научим че министър-председателят ще посещава Брюксел, а там времето ще е сравнително хладно и най-добре ще е репортерите, отразяващи това мегасъбитие да си носят я чадърче, я якенце!

И докато в речника на управляващите, при всяко второ изречение се употребяват терминологиите и определенията свързани с "Тройната коалиция", все по-трудно е да чуеш нещо смислено за изхода от кризата, или за някаква реформа, да се обоснове някакво решение! Ако министър-председателят се "надява" най-после да излезем от кризата, на какво да се надяват обикновенните граждани, които я носят на гърба си ден след ден? Нали все пак ако управляващите не са наясно дали има индикации, че скоро ще излезем от кризата, на кого трябва да му е ясно? На мен ли?
Но да се върна към Тройната коалиция, че ако не е тя, нямаше да я има тая статия, нямаше да дават Бойко по новините всяка вечер, нямаше да я има ГЕРБ, нямаше и един ден Цецо Цветанов да ни сюрпризира с "Наглите, Факирите, Медузите, Лапачите, Октоподите и още и още. А също така нямаше да знам, че Станишев бил по-близък приятел с Гуцанов, отколкото Бойко със своите изключително "именити" приятели!

А тя "Тройната коалиция" определено е обрала и съня на управляващите. Затова аз съвсем сериозно предлагам вътрешното министерство да проведе акция "Сънчовците", за да установи и залови кои са тия министри от бившата тройка, които са им заложили поредната "бомба" с часовников механизъм, която обърка даже в края на парламентарните дебати "импийчмънт", народната представителка Искра Фидосова? Цитирам по памет, но тя се изцепи нещо от рода на "правителството на Сергей Станишев води в момента преговори със синдикатите". Но докога, госпожите и господата управляващи ще ни играят на сцената този евтин политически спектакъл?

Накрая позволявам си да дам един пример в българската история, когато Фердинанд в 1894 г., е изправен пред дилемата, от кого ще се нуждае най-много през следващите години, Стамболов с антируската си политика, или Русия от която търсел официално признание, князът избрал Русия и уволнил кабинета на Стамболов, защото нямал нужда от политик, който към 1894 г., по отношение на външната политика живял все още с тази от 1886 г.
А Вие сами си направете изводите по-нататък по отношение на сегашните ни управници!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар