петък, 16 юли 2010 г.

Грешниците...

Преди една година ТЕ спечелиха изборите. Едни станаха министри, другите - депутати, а Той - премиер. Първите най-напред започнаха да вадят от шкафа папки за милиони "далавери", вторите се научиха как се натискат копчетата за гласуване, а Той - как се е озовал премиер на обрания бостан.

Една година след като взеха властта приказките за морал, справедливост и по-щастливо бъдеще вече изглеждат, като спомен от "имало едно време". Всъщност до преди няколко години един мил старец ни ги разправяше тези приказки, ама я го вижте днес - кеф му гората, кеф му дворците, кеф му Рила планина с връх Мусала! А сега, пък и преди година, тези приказки ни ги разправя неговия бодигард - сегашния премиер, който се е вкопчил в пожарникарския маркуч готов навсякъде и по всяко време да гаси пожари - в Партията и в държавата...по света и у нас.

След една година, като народни "избранници", герберската парламентарната група вече съвсем не прилича на стадо агънца, което се чудеше по каква случайност се е озовало не на полето, ами в законодателния държавен "храм". Днес стадото вече си има пъдари - тези които го водят (Ц.Ц, И. Ф., К. В., М.н.д. Ст, доскоро и Лъч. И., и Д. Т.). Последната обаче, изглежда през първата си парламентарна година се е научила как се вкарва в зала лобистки закон, който напук на Конституцията, отнемаше правото на собствениците на земя да разполагат свободно с нея. Добре, че и отляво и отдясно вдигнаха малко шум, че законът пропадна. Друг култов депутат - личен лекар на премиерът обаче не успя да се научи какво трябва да направи за да спре репортерско разследване и по-точно как да бъде по-дискретен в тези свои действия. И направи култовата грешка направо да звънне в телевизията, вместо дискретно да прати един есемес с личната благословия на премиерът! И след като тази история видя бял свят, нямаше как - свалиха го от постове и позиции, но разбира се пак дискретно и коректно - без камери, без барети, прожектори и микрофони. Признал си човекът за грешката и затова му е простено - той пак си е депутат и пак е "личният" Му лекар. Същото се случи и с още двама ГЕРБ-ери, които пък направо се опитаха да "обнародват" законите директно в държавен вестник. Но те пак си остават депутати напук на всички приказки за какъвто й да е нов морал от преди година. Някои от Вас може би ще се запитат защо напоследък избягвам да говоря с имена? Работата е там, че днес особено след появата на полицейският хит, който вдъхновява Цецо и хората му, няма да е трудно да се озовеш или да те запратят сред онова "продажно братство"! А пък и не се знае - днеска в разработка, утре в клип!

И макар, че "грешниците" от "наште редици", почти бързо бяха наказани, това очевидно досега не изглежда да се е случило с грешниците - онези, които уж бяха обрали държавните бостани. Един от "прегрешилите" беше натръшкан на пода с многозначителните думи "вие сте абсолютен престъпник", а другият само преди ден-два беше обвинен официално, че изгубил някакви секретни папки, при положение, че в приказките само до преди година пишеше, че е наглец, крадец, бандит и т.н и т.н. всякакъв друг, но не и деловодител. А за другите не помня вече, кой в какво прегрешение беше обвинен, набеден или пък натопен. Спомням, си че имаше едни приказки, в които главните герои бяха си "награбили" куфарчетата с комисионни за милиони, но никой не знае. Това бяха приказките от поредицата "Бойко сам в ограбения бостан". А пък и тогава преди една година беше лято, беше горещо, беше сезонът на отпуските, на дините и пъпешите... и на попфолкдивите, последните които дори тогава Го възпяха. За разлика оттогава обаче, сега в песните за властта се пее за Цецо и МВР-то. И докато сега едните пишат приказката - онази, която следващите ще ни разказват след около три години, а може би и още по-рано, другите някъде в този момент може би пишат сценарият за филмът, който тепърва ни предстои да видим. Очакваме го с безкраен "интерес", за да разберем кои ще са главните герои в него и така до следващия и по-следващия от полицейската поредица!

Няма коментари:

Публикуване на коментар