сряда, 1 септември 2010 г.

За новия политически сезон.

Ето, че започна новият политически сезон, който няколко часа по-рано политиците откриха в парламента. Накратко изказванията от името на парламентарните групи могат да се опишат по следният начин: първият се упражняваше в гладко четене, вторият се опитваше едновременно да се пъчи, като опозиционер и да остроумничи, третият - предизвика сблъсъкът между четвъртият, който заплаши, че може да стане партизанин, и петият, който само му пожела успех. Толкова за депутатите, за техните приоритети, клиширани изказвания или психологически състояния. Защото е видно, че те си нямат напредстава вероятно как се живее без работа, или с някакви 240 лв. месечно; как се изкарва месецът с пенсия от 100 и няколко лева или как за мнозина спасението и надеждата за по-достоен начин на живот преминават задължително през Калотина и летище София. 

Да, управляващите говореха нещо за реформи, изборен кодекс и пр., но що за реформа е тази, чиито краен резултат един ден вероятно ще бъдат десетките затворени болници? Що за реформа  или някаква приумица е този подпис, който стои под заповед от 28 юли 2010 г., на министъра на земеделието,  с която цитирам буквално "СЕ ЗАЛИЧАВА", държавното горско стопанство в гр. Нови пазар, което има близо 100 годишна история, за да се обедини то с държавното ловно стопанство "Паламара" в с. Венец? 

Рядко си позволявам да пиша по проблемите свързани с родния Нови пазар, но вероятно един ден новопазарци и жителите на още поне три общини, трябва да бъдат "благодарни", на министърката на здравеопазването, за това че нейната реформа ги е оставила без лечебно заведение. Вероятно всички мои съграждани трябва да са "благодарни" за онова чиновническо решение, узаконено с подписът на министър Найденов, което ги е докарало дотам да отпишат един ден от календарът си, защото трябва да бият път до с. Венец, за да се запишат за дърва за огрев. А какво ли ще правят съкратените работници от горското стопанство в Нови пазар? Предполагам, че като мен ще чакат за дата и час за записване в местното бюро по труда, която най-вероятно ще е другия или по-другия месец?       
  
Иначе и на детската телевизионна аудитория е пределно ясно, че и през новия политически сезон, докато Бойко играе поредните си футболни срещи, помежду другото на полувремето ще продължи да излага своето безкрайно "компетентно" мнение пред камери и микрофони по всевъзможни въпроси. На всички ни е ясно, че Цецо Цветанов ще продължи да снима епизодите от поредицата с криминални названия. И че пак ще ни занимават с всевъзможни теми, като тази за "здравословното хранене" - с месни продукти "Стара планина", с пистата за Формула 1, която вероятно ще бъде изградена под зоркия поглед на Бойко, и с изцепките на даден министър или герберски депутат, защото в крайна сметка виновен излезе един човек - доктор Владимир Атанасов, който си позволи да назове "олигофрените" в министерството на здравеопазването. С едно изречение ако трябва да обобщя най-добре не очаквайте чудеса от новия политически сезон. Е, поне още цирк със сигурност ще има... 

Няма коментари:

Публикуване на коментар