вторник, 7 септември 2010 г.

Един е ГЕРБ и един е Бойко!

Премиерът обяви днес по БТВ, че не се притеснява от БСП и потготвения от нея вот на недоверие към правителството. И сигурно има защо: ГЕРБ убедително срази БСП на последните парламентарни избори, които се проведоха преди...една година. Настоящето управление колкото повече изглежда лишено от компетентност, толкова повече изглежда лишено и от...алтернатива. Или поне в този дух се опитват по всякакъв начин да изманипулират цялата държава: че от Бойко по-високо нема, че от ГЕРБ по-добро не може и не трябва да има.  

На всички сигурно им е ясно, че вотът на недоверие, който от една седмица БСП се опитва да сътвори просто няма да мине. Преди всичко обаче вотът на недоверие е онзи инструмент, който дава основания, на която й да е парламентарна опозиция, да покаже на управляващото мнозинство, че не подкрепя провежданата от него политика в една или друга управленска сфера. За разлика от останалите политически сили, БСП очевидно не подкрепя правителството в нито една сфера на управлението, нищо, че за една или друга фигура от висшите средите на социалистите има подозрения за по-близки отношения със властта. В крайна сметка от един вот на недоверие обаче, поне ще стане ясно кои политически сили стоят зад ГЕРБ и кои...не. Ама какво от това?

Вотът, който БСП потготвя е въпрос, който може надълго и нашироко да се анализира. И след като разбираме, че Бойко не се притеснява от социалистите, следва самоизтъкването за "добрите дела", които Той е свършил през последната кризисна година. Били сме държавата с най-ниски данъци в Европа? Да сигурно е така, но това е защото сме и държавата с най-ниски заплати пак в същата тази Европа. Преди няколко дни на Тотю Младенов му дойде просветлението, че минималната заплата трябва да стане 270 лв., нищо че преди преди известно време ни беше сервирано, че заплати и пенсии ще залежават във фризера до 2013 г. т.е., не може би, ами със сигурност, като манна небесна точно преди изборите по график за парламент, над нас ще се изсипят "богатствата" във вид на повишение на заплати и пенсии, в резултат на "добрата" политика на ГЕРБ и Бойко Борисов. И всичко това в името на заветната цел - спечелването на втори управленски мандат.

По-нататък премиерът изтъква и постиженията на Цецо Цветанов - този всенароден любимец, този честен полицейски рицар, чието име всява страх и ужас сред криминалния контингент в страната! Да правилно сте прочели - в страната, защото той рядко чува своята присъда и още по-рядко стига до затвора. Не знам дали, нито пък колко и какви поръчкови убийства са разкрити през последната година, нито пък колко поръчители, килъри и съучастници реално са зад решетките. Сещам се за "Октоподът" - Алексей Петров - този лоялен гражданин както го нарече Бойко преди време, срещу когото и досега усилено се търсят доказателства, които да го задържат на топло - докато ГЕРБ светува. Иначе десетки "Килъри", "Нагли", "Шейхове" и дори "Пеперудки" бяха част от екшън сцените, които уловиха снимачните екипи на МВР. И по традиция на следващата сутрин след поредната проведена акция Цецо Цветанов  - с плам в очите в някой от сутрешните блокове трябва задължително да обясни "схемите", заради които един или друг - виновен или невинен "бандюга",  изведнъж се е оказал герой в поредната мащабната продукция на МВР. 
        
Аплодисменти, моля! Европейците трябва да ги е яд, че си нямат такава власт като нашата, която да не им намалява заплатите във време на криза, и която ежедневно с нагледни средства да ги уверява в желанието си да бори корупция и престъпност. И струва ли си само, ние като сме такива късметлии с настоящата власт, да мислим и да търсим някаква нейна алтернатива? Да погледнем вдясно - Волен Сидеров или Иван Костов? Поглед вляво - Сергей Станишев? Е май най-после сме "случили" на управляващи, които мислят и за дребния човек - не му вземат от  няколкото банкноти, които му се водят като "заплата", а по телевизията от сутрин до вечер, докато тоя дребен човек си пийва ракията има възможността да се наслади на гледката - как оня с дебелия врат и златния ланец, дето има повече кинти от него и задължително е с някакъв уникален псевдоним, е проснат по корем на земята и вероятно ще "отлежава" дъъълги години в затвора? Та тогава за какво му е да мисли за друга власт? Нали по цял ден се опитват да го убедят тъкмо в това, че един е ГЕРБ и един е Бойко...    

Няма коментари:

Публикуване на коментар