събота, 2 октомври 2010 г.

За потенциалните кандидат-президентски номинации на ГЕРБ?

Премиерът Бойко Борисов преряза днес лентата на нов участък от автомагистрала "Марица", построена само за шест месеца. Ние българите обаче, трябвало да сме много благодарни на министър Дянков, който в тази кризисна година, бил допринесъл с 36 млн. лв., за да бъде построен новият участък от автомагистрала "Марица".
Следва редовното самоизтъкване, което Бойко Борисов и този път не пропуска да направи, а именно, че е направил това, което за 31 години са направили всички предходни управления: асфалтирал е цял участък от магистрала с по две платна и аварийна лента с обща дължина 30 км.!
Междувременно премиерът отбеляза, че ГЕРБ разполага в редиците си поне с петима потенциални "президенти", които биха могли да спечелят президентските избори. И за разлика от Сергей Станишев, който вчера назова поне двама потенциални леви кандидати в лицето на Ивайло Калфин и Стефан Данаилов, то днес премиерът не извади нито един от своите потенциално печеливши кандидати. Петима са и толкова? 
Кои са те? Ето, че например днес премиерът насочи нашето внимание към министър Дянков, към който трябвало да се обърнем с благодарствени хвалебствия, че намерил цели 36 милиона за скоростното изграждане на пътен участък от 30 км. Междувпрочем министър Дянков е обещал от януари месец на лекарите 65 млн., към които трябва да добавим и онези 65 млн., които той извади отнякъде, покрай напрежението в здравеопазването. Сигурен съм, че ще се обещават и още и още пари за здравеопазването, само и само да се отпуска напрежението в сферата! Всъщност, доколкото разбрах никой от лекарите не е видял още първите 65 млн., обещани в началото на годината, но пък при това положение министър Дянков е намерил отнякъде цели 100 млн., за нуждите на "нашата полиция", които най-общо казано се изразяват в разходи за "подслушване". Спирам дотук с финансовите операции на министър Дянков, който наскоро ни обеща, че до 10 години, никой няма да иска да си ходи от България? 
Друг потенциален кандидат-президент е Цецо Цветанов, който вероятно вече е придобил самочувствието на Първият в държавата, още повече, че напоследък рейтингът му според социолозите е около и над този на "Неговия" - сегашният Първи - нашият премиер. 
Трета потенциална кандидатура е вероятно тази на Божидар Димитров - просто един от министрите на този наш "шибан" народ? Четвъртият Президент от ГЕРБ, защо например да не е жена, че даже са две - Цецка Цачева и Искра Фидосова. Първата, чиято политическа кариера е започнала още в плевенските редици на БКП, а втората, която всява страх и паника в очите на всеки осмелил се да отправи към нея какъвто й да е опозиционен "поглед". Какво ли би казал за нея, героят на Ал Бънди от моят любим сериал "Женени с деца"? Може би изпаднал в ужас, той щеше да успее само да извика: "Ослепяяяяяяяяях"! О, Господи ослепях!...  
Но ще спра дотук, защото иначе, ако продължа да изреждам потенциалните кандидатури на ГЕРБ, за президент, то ще трябва да завърша тази статия с "Препоръчителен родителски контрол"...
Къде обаче е мястото на премиерът в президентската надпревара? И дали пък не избързах със своите предположения за герберските кандидат-президентски номинации? Мисля, че има още поне пет, потенциално печеливши такива, с които ГЕРБ ще овладее един ден Президенството?
Първият от тези, нови потенциални "президенти", се казва Бойко - Бойко Пожарникарят, който многократно в службата и до ден днешен е изгасил много пожари в гората, в партията, в управлението, включително и в женските сърца. Ето такъв президент, никъде съм сигурен няма да има в Европа.
Вторият "кандидат", подозрително пак се казва Бойко и дълги години е работил, като охранител, преди да започне политическата си кариера в ГЕРБ, а ето, че сега е на път да стане и Президент?      
И третият потенциален кандидат-президент се казва Бойко, и то какъв само - поне 4 години по времето на Симеон Сакскобурготски, той е водил десетки битки с мафията и организираната престъпност в страната - време през, което той е бил винаги на първа линия на мястото на събитието - поредният отстрелян бос на мафията!
Четвъртата номинация на ГЕРБ пак се казва Бойко, ама този е бил няколко години кмет, бил опонентите си още на първи тур, така, че може да ги бие и на президентските - пак на първия тур! Само дето София още си чака заводът си за преработка на боклук? Един ден ще ни призовават от екрана всички столичани да благодарят и на Дянков, че им е намерил пари за този завод!
Стигнах до петата възможна кандидатура, на която обаче със сигурност й знам фамилията - Бойко Борисов - премиерът на Р България! Строителят на магистрали, детски градини, заводи, и десетки други знайни и незнайни обекти, на които е прерязал лентата или е направил първата копка! Този символ на промяната, защитникът на онеправданите, и борецът срещу злите сили оглавявани от Тройната коалиция и барбекюто на Доган! Този, който винаги намира точното решение на всеки проблем в държавата...този за, който няма пет-шест. Той просто е родният политическият Сървайвър. Спирам дотук. Нямам повече думи да опиша петият кандидат-президент на ГЕРБ. 
А вие за кой от всички бихте гласували догодина?

1 коментар:

  1. Само без сарказъм и лошо.Колкото и пъти да кандидат-да-той се е доказал многократно, за разлика от другите,преди .

    ОтговорИзтриване