сряда, 8 декември 2010 г.

И какво? Само ги порицаха, така че хайде на новата ПРОМОЦИЯ!

Видовден за депутатите от ГЕРБ, участвали в "партито" със скъпите телефони? Ето така започнаха вечерните новини на една от националните телевизии. Още с анонса на новината, имах глупостта да си помисля, че този път наистина няма да им се размине. Та нали Той се срамуваше от тях, та нали Те бяха уронили престижът на Партията? Видовден ли? Събрали се някогашните "другари" от партийният съд и Ги "порицали"  - за n-ти път написали забележка в партийния дневник под името на "провинилия" се Лъчко Иванов. Ето им го "ВидовияДен"? Или аз не съм наясно какъв е този "Видовден", или медиите се опитаха да ни минат, с това че като ги порицали публично, депутатите от ГЕРБ вече нямало да ходят на промоции за безплатни телефони т.е. те вече няма и не бива да се повтарят! За това пък следващия път ще се намерят такива, които ще се грабнат на промоция за нови мерцедеси. Може и да не са същите осем, които отидоха за безплатни суперлуксозни телефони, нали все пак в парламентарната група на ГЕРБ са над 100 депутати и се предполага, че поне сто и няколко от тях все още са носители на "новия морал", с който те ни обещаваха да ни управляват? 
Ама спокойно, сега е време да се сформира нова ПГ, която предполагам ще се казва "Бял Мерцедес". След като някои могат да се размотават и в работно време да се редят на опашка за безплатни телефони, що да не се опитат други да се изредят пред някой автосалон за една промоция, в която ще се раздават скъпи возила? Нали все родното депутатство се води за елит? Как ще се излага един депутат пред избирателите си, да го гледат как пристига при тях с някакъв примерно 10-годишен мерцедес? Късметлии са само министритите или някои от тях, като например Вежди Рашидов, който лети директно със самолет до Италия  при звездната Добромира от Бургас! 
Докъде обаче могат да стигне "новият морал" на ГЕРБ? Защо тези хора се минаха толкова с тези "евтини телефони"? Може ли така да се излагат пред избирателите? Ами идват избори и трябват пари, ама много пари. Затова предлагам следващия път, депутатите от ГЕРБ да "прередят" тълпата пращащи есемеси за милиони. Все пак има приказка, че пари при пари отиват! Това може би е била и водещата максима при изготвянето на "моралният кодекс" на ГЕРБ? И този път помолете Лъчко да не се реди на следваща опашка, нека и други да се пробват, а за наказанията госпожи и господа управляващи не се притеснявайте! Ще ви порицават, ще ви махат от комисии, ще ви правят забележки, и най-важното няма да Ви махнат от депутатския елит! А Той ще има само грижата да се срамува от Вас, но и да Ви защитава, убеден, че повече няма да се повтаряте и че сте си взели поуката! Затова бъдете по-смели следващия път и участвайте отново и отново в следващите промоции! Убеден съм, чакат Ви още много "играчки"!        

Няма коментари:

Публикуване на коментар