четвъртък, 23 декември 2010 г.

Предпразнично говорене

В навечерието на празниците, българите нападнаха празничните намаления и промоции в супермаркетите - да си наберат я банани, я телевизори, при това като за последно, защото след новогодишното изтрезняване, всички отново ще се събудим в държавата - същата тази, която наскоро и Слави Трифонов възпя. Тази държава в която вчера, беше по-добре от днес!      
Политиците сега ни занимават с агенти, доносници и разни там шенгенски истории. Е, спокойно си спете господа агенти. Ще се пошуми, малко, ще се говори, ще Ви се заканват, ще ви уволняват, но после морето ще се успокои, защото ще дойде редът на следващия скандал или човек в държавата, който ще бъде сдъвкан и предъвкан. Вие сте епизод, от сериала, който продължава 20 и повече години. Сериал, в който два милиона през същите тези 20 години си избраха ролята, не на участници, а на зрители зад граница. Така, както се появи вчера Цветанов в НС да дава обяснения, тогава, когато депутатите вече очевидно го бяха ударили на ваканция. Темата за лекарите от Горна Оряховица беше пратена в коледна, но депутатска ваканция. 
А по темата за агентите, тя държавата ни иначе е толкова надупена и разпродадена, че вече няма накъде повече? Или може би има? Ами според управляващите, по-голяма част от българските дипломати, били те и някогашни агенти на ДС, които сега са нарочени за отзоваване работят все едно срещу държавата си? Ами ето го значи проблемът, който не дава сън на управниците ни. Веднага предлагам решение: не ни трябват дипломати-агенти, не ни трябват тези вредни емисии за държавата, заради които Бойко да се черви докато дава обясняния пред дипломатите в Брюксел или може би пред Европейската Народна Партия? Оказа се, че дипломатите агенти на ДС, бяха поставени като проблем именно от ЕНП, който се явявал препъни камък за България по пътя й към Шенген? От своя страна Борисов препоръча на "агентите" да ходят да си пишат мемоарите, вместо да притесняват чуждите правителства. Дали пък управляващите не са решили, да ги заменят с шутове и разказвачи на вицове, които просто да забавляват правителства по света? Дали пък моделът със Шкумбата не е проработил? Да, така те ще представят, България, като една весела държава, където корупция и престъпността са някакви непознати явления? Тогава кеф ти Шенген, кеф ти Америка.
В едно от актуалните си изказвания Бойко определя дипломатите-агенти, прокурорите и съдиите, като едно от уникалните произведения на Първанов и неговото правителство - това на тройната коалиция! А да питам, след като срещу страната има критики свързани с корупцията, Цветанов срещу какво се е борил през последните една-две години? Е, то вярно, че е по-лесно да събориш по лице един бандит по бели гащи в спалнята, ама съвсем друго си е да успееш да го натикаш и зад решетките, за да влезе обаче в сила една желязна Негова реплика, че "Ние ги хващаме, те ги пускат"! Е, нема такава държава, в която милиони се наливат за слухтене, а накрая няма кой да търка нара в пандиза! Разбира се, отново, онези от тройната коалиция и задължително Първанов, трябва да си понесат вината, че все още са на власт и са основната причина Бойко да се черви и срамува пред началниците в Брюксел. Е, излиза, че си имаме си две правителства - и едното винаги е виновно за проблемите на другото. Е, има ли друга такава държава? Но, Той е над всички и всичко. Над мен, над Вас, бди и слухти над всички нас - "Бащицата" на нацията, Спасителят, Строителят на НАЙ-НОВАТА БЪЛГАРИЯ, само повдига чело, свива вежди и проговаря - ДА, ТОЙ ТАКА ПРОСТО СИ НИ УПРАВЛЯВА!

Няма коментари:

Публикуване на коментар