вторник, 11 януари 2011 г.

Две седмици МЪКА!

Вече втора седмица няколко разговара между Ваньо Танов, Владислав Горанов и Симеон Дянков от една страна, и между Ваньо Танов, Искра Фидосова и Менда Стоянова от друга, доведоха до поредната порция скандали в държавата. 
Определено вече е налице, едно обещаващо начало, за предстоящите скандали през годината. СРС-та на калпак валят и се разсипват из медийното пространство. За тях се изписа и изговори достатъчно. Първата и основната цел е постигната с един скандал, две седмици време, на третата - друг. Всъщност, това което чухме и прочетохме от въпросните СРС-та, е само една нищожна част от всичко българско и родно, което може да представлява обект за следене и подслушване. И не ми е интересно какво си е говорил Ваньо с другите, защото не е мъка, ами отврат. Бях решил, че няма да обръщам внимание на първата порция СРС-та, просто защото не знаех, че ще има втора, а нищо чудно и трета. 
Да те подслушват днес е модерна тенденция, упорито налагана от управляващите герберски кръгове, в името обаче на какво? Да предположим, че има план състоящ се от две части: според първата част в продължение на месеци ударно спеЦ. командосите тръшваха на земята всевъзможни "бандюги", нищо че повечето не стигнаха дори до съда. Във втората част на планът, в действие влиза прилагането на подслушването, или тогава когато хиляди чиновници, депутати, министри и т.н.са слушани какво си споделят един за друг по телефона. И когато знаеш, че те слушат, и когато не си сигурен, кога ще връхлетят специалните на Цецо в кабинета ти, в офиса ти или в домът ти се постига ефектът на масовата психоза - страх от подслушване, страх от залавяне, страх от това да не бъдеш следващият по корем на земята. Потенциалната цел на това управление - спечелването на изборите през есента или личният интерес провокират налагането на слухтенето, като еталон за правене на "политика"?   Още миналата седмица премиерът коментира, че не иска неговите министри да се обичат, а да бъдат непрекъснато в напрежение, да се мразят, за да си гледали работата? Според данните от СРС-тата излиза, че Цветанов вероятно заблуждава премиерът - факт, който излиза наяве след разговор между друг министър и шефът на Митницата. Факт, е че първите записи са дело на службите и са правени през месец май 2010 г., И съм далеч от мисълта, че това са единствените разговори в които се съдържат подобни пикантерии? Питам се, в колко ли още записи се съдържат и други коментари, които допълнително вероятно поставят под съмнение моралните качества на настоящето българско правителство? 99,9% от тях ние няма да чуем със сигурност, но дали пък Той - нашият премиер не е бил своевременно уведомен, какви ги вършат неговите министри?  
Погледнато от друг ъгъл, дали пък съвсем случайно са изтекли тези СРС-та? Знам, че държавата се управлява от скандал на скандал и фактът, че точно във всички присъства името на Ваньо Танов означава само, че е налице просто някакво случайно съвпадение, или че Шефът е попаднал под прицел.
В същото време, когато изтече някаква секретна информация не е ли нормално някой да си понесе отговорността? Спомням си, че заради някакъв "изгубен" доклад на ДАНС щяха да съдят Сергей Станишев, а сега изтичат цели 5 разговора, за три от които е налице потвърдена автентичност и нищо. В службите вероятно има толкова записи, че е по-добре направо да пуснат едно специално РАДИО, по което да пускат нон-стоп автентични и актуални записи на министри, депутати и висши държавни чиновници. Ще бъде весело, защото ще бъде поставено началато на залезътна турските сериали!        
И така, от разговорите на Ваньо Танов и Симеон Дянков излиза, че май министър Цветанов е манипулирал премиерът Бойко Борисов. Освен това, кой е човекът, който трябва веднага да си понесе отговорността за изнесените държавни тайни? И съвпадение на обстоятелствата ли е това подпиране на Цветанов от Държавния департамент на САЩ, в което Цветанов е възхваляван за постигнати високи резултати в борбата с престъпността? Въпроси на които отговор едва ли ще получим, но чиито отговори вероятно се крият в някоя секретна папка и аудиокасетка?   
На фона на целия този безпорядък, ще завърша с многозначителните думи на президента Първанов: "Какво има да коментирам? Мъка!". Ама това според мен си е направо отврат, какво друго да коментирам.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар