вторник, 15 февруари 2011 г.

"БУМ"! - и Те проговориха.

През последните няколко дни не съм писал нищо ново в блога си. Просто в деня в който възнамерявах да напиша нещо - Те "проговориха". Държах в ръцете си актуалния брой на в-к "Галерия", и денят се очертаваше слънчев и положителен, когато моята колежка ми каза, че рано сутринта са взривили "Галерия"! Бум...и вече втора седмица ехото още отеква в новините по света и у нас.

"БУМ"! И те - бомбите "проговориха", каквото било, било! Вече има нови правила в кодекса на свободното слово в България: или се подчиняваш на сентенцията, че "Мълчанието било златно" или "БУМ-ът" сам ще те избере!

Сигурно на тази статия, времето й е било преди почти две седмици, но нека да си призная, че за последните две седмици изобщо изгубих мотивация и желание дори да гледам новини, пък какво остава за пресконференции, интервюта, анализи и коментари. Отвратих се толкова много и все още съм от това, което се случва през последните години в държавата. И преди е имало скандали, но пък да чуеш как един премиер разпъва чадър над някого - беше време на хипотези, догадки или предположения, които циркулираха в обществото. Сега обаче, преди няколко седмици чухме едни записи, в които ясно си личи Неговият глас и как той така нататък си се разпорежда, къде, кой, и какво да става. И стана тя каквато стана, за да си отиде първо в моралът в държавата, а след него и самата държава. Но пред нея от изток на запад постепенно си отиват и хората, и младите и парите, и икономиката, и свободата на словото и демокрацията ако щете и надеждата, че някога все нещо, ще се оправи. Това е...  


Няма коментари:

Публикуване на коментар