сряда, 15 юни 2011 г.

240+30-30=240 - Гарантирани от Дянков!

Няма да има увеличение на всички пенсии, а на заплатите - ще сметнат, ще решат и ще кажат, но след първи юли. Така напрактика тези дни министърът на финансите разби на пух и прах и най-нищожните скрити и покрити надежди на българите да получат увеличение на работната си заплата или пенсия от началото на месец юли. 

Вече не помня, как започна всичката тази истерия с възможното увеличение на доходите. Кой какво казал, кой за какво настоявал и кой за какво е гарантирал, но спете спокойно и когато следващия път някой министър Ви каже, че Ще има увеличение на заплати и пенсии, не бързайте да се радвате, или да питате съседа Пешо, от коя дата ще си получите голямото "увеличение". 

Вече не се интересувам и откъм подробности, като от кога и с колко, това правителство е решило да подобрява жизненият стандарт на нацията. Ще видим и ще поживеем, казвам, когато стане въпрос за доходи и обещания на управляващите. А, тя работата е там, че ние живеем (по-скоро още мърдаме), и си гледаме, ама нищо отникъде не виждаме.

Обещанията и заявките на министри от кабинета ГЕРБ за повишение на доходите, създават напразни надежди сред хората, че държавата, макар и минимално ще ги подпомогне впредвид натрупаната инфлация от последните две години. Но уви, помощ не чакайте, пък било то и от държавата. Не вероятно, ами на 99:% и работодателите ще въстанат срещу което й да е искане за увеличение на минимална работна заплата. Някои "българи" се вдигнаха наскоро, ама колкото да поизгорят някое друго килимче пред една столична джамия. Останалите обаче, щракаме с пръсти и си мислим, че всичко ни е наред, ама не е! Вярвате, че Той и Те, мислят за благото и просперитета на нацията? Вервайте си!

Няма коментари:

Публикуване на коментар