четвъртък, 16 юни 2011 г.

Трудова борса за безработни се състоя в Нови пазар

С едноминутно мълчание в памет на загиналите при катастрофа на АМ "Тракия", започна трудовата борса за безработни, организира през днешния ден от ДБТ-Нови пазар. Мероприятието се проведе в многофункционалната зала на НЧ "Христо Ботев-1872" гр. и имаше за цел да срещне работодатели от Нови пазар и Каспичан с активно търсещите работа жители на общината.

Гост на събитието беше и кметът на Община Нови пазар, инж. Васил Тонев, който направи кратко изложение. Според него, тези срещи са полезни и за работодатели и за търсещите работа, като именно към последните, той се обърна с думите, че те трябва да бъдат активната страна.  Като проблем номер едно за жителите на общината, кметът посочи безработицата. Той подчерта, че икономиката е в криза и в действителност работодателите, които могат да осигурят работа не са много. Кметът даде за пример, че в неговия приемен ден, средно  поне трима граждани търсят от него съдействие за работа и допълни, че възможностите на общината да осигурява работни места, са като кандидатства по програми към "Министерството на Труда и Социалната Политика". Така например близо 50 човека са започнали работа, като еколози, огняри и спасители по такива програми през последните няколко месеца.

В трудовата борса участие взеха  представители на фирмите "Дожен-Георгиев" СД, "Фуражи ООД", "Керамик техно сервиз" ООД, "Феникс-Мел" ООД, "Айсис" ООД, "Солвекс Мира Фрукт" АД, "Бакхус-4" ООД, "Керамат" АД, "Маяк КМ" АД, "Алмед" ООД, и "Керамит" АД, които запознаха присъстващите граждани със текущите свободните работни работни места във техните фирми и с условията за работа в тях.

1 коментар:

  1. Имате некомпетентни служители в гр.Каспицан,допуска мн.пражописни грешки

    ОтговорИзтриване