четвъртък, 30 юни 2011 г.

Нито глас, нито кадър, нито Бойко ли?

Ще устискат ли без Бойко на 5 юли българските медии така, както ги призоваха инициаторите на групата "Ден без Бойко Борисов" във Фейсбук? 
Преди няколко дни се появи групата "Ден без Бойко", която призова всички медии, поне за ден, да ни лишат от медийното присъствие на Бойко Борисов. Това означава, че на споменатата по-горе дата, ако медиите изпълнят исканията на инициаторите на групата, всички ние няма да можем да Го видим, как държи в ръцете си поредната отрязана лентичка, как в един и същи ден е давал интервюта от различни краища на страната, няма да можем да го видим и как играе футболен мач, няма да можем да го видим и как остро за пореден път критикува управлението на омразната тройна коалиция. Сигурно ще трябва да пропуснем и сравнението, което може би премиерът ще направи при посещението си в някое селце, че между българите и овцете няма кой знае каква разлика. И още и още знайни и незнайни моменти от приключенската програма "Денят на един премиер" - 5 юли! 
Естествено, обаче медиите вече отразиха присъствието на тази фейс-група, отразиха нейните искания, но в уречения ден, ще я хвърлят в кошчето, защото ние не можем да бъдем лишени от Неговият образ, от Неговите деяния, действия и бездействия. Дори съм сигурен, че ние още нищо не сме научили за Него и тепърва ще изпитаме необходимостта да се насладим на кадрите, в които Той лично се е намесил и е спрял поредната аварирала кола на Владимир Путин; някой ден може да го видим и на борда на някой самолет, намесвайки се лично в антитерористична операция по обезвреждането на своя бивш коалиционен партньор Волен Сидеров, който е поставил под въпрос успешното приземяване на поредния самолет на германските авиолинии; а струва ли си, да ни лишат от кадрите, в които фамозният ни премиер прави и най-невъзможните финтове, еднолично обезвреждайки поредния футболен отбор, изпречил се по пътя към "А" група на ФК "Витоша"?     
Не знам за Вас, но аз искам отново да чуя поредното Congratulations, Borisov, което ще излезе от неговата уста. Искам да чуя, отново, че ще помагаме на сръбските и гръцките братски народи, по пътя на едните към ЕС, и по пътя на другите...към нашата реалност. Искам да чуя и поредното компетентно мнение на нашия премиер, дадено по време на поредната среща на високо равнище, визирайки в него Либия, Гърция, и пр.
Позволявам си накрая да се обърна към медиите, с призива да не се поддават на този фейс-призив, защото що за ден ще бъде този, в който аз няма да чуя Неговото име? Ще има ли смисъл да гледам новини, когато няма да видя нито един кадър с Него? Как ще намеря смисъл в това да си купя вестник, в който няма да има нито една негова снимчица? Защо ще гледам информационните сайтове, когато ще ме занимават само с проблемите на гърците, изобщо с толкова негативна информация? Защото всеки допълнителен километър, за мен е лъч надежда в тъмнината; защото всяка лентичка в ръката Му, означава нов музей, нов стадион, нова църква, нова зала, нова отсечка, изобщо Той всеки ден и нощ мисли как да построи една Нова България. Моля Ви направете ни съпричастни към този процес, покажете ни как е минал и неговият 5 юли. А на тези от Вас, които не искате да Го чуват и виждае, ще Ви посъветвам на 5 юли, да изключите телевизора, радиото, да затворете инфо сайтовете, да подминете будката с вестници, да си сложете слушалките, да си отворите бирата и пр. и пр., макар, че искате или не - неговото име рано или късно ще ви застигне! Ако не на 5-ти, то най-ероятно още на шести юли!     

Няма коментари:

Публикуване на коментар