събота, 24 септември 2011 г.

И така до следващия път...

Официалната предизборна кампания започна. Неофициално кампанията се води от месеци. Все повече оттук нататък ще чуваме и за места, където е в ход и кампанията по купуване на гласове. Други пък дори си плащат за да бъдат в нечии листи или просто за да се появяват в избираемата зона в една листа и да станат направо общински съветници. 


Луди пари се харчат за плакати, билбордове или концерти на популярни изпълнители. Кандидати за кметове раздават наляво и надясно от неизпълними още по-неизпълними обещания, а много от хората им се радват и ги аплодират. Чудя се наистина ли им се връзват? Наистина ли вярват, че тоя дето е застанал пред тях и с приповдигнато изражение им сваля звезди от небесата най-малкото не ги лъже, като да не казвам какъв?


Да, за съжаление и на тези избори за местна власт и президент, вероятно милиони българи ще се подлъжат от обещанията и заявките на не един кандидат-кмет, кандидат общински съветник или кандидат-президент и ще пуснат гласът си за тях.


Мисля, че няма да сбъркам ако кажа, че хората все още търсят Месията, който "ще оправи", най-напред страната. Има хора, които търсят кметът, който притежава "силната ръка", с която 4 години ще тропа по масата и ще всява страх дори и в най-близкото си обкръжение. 


И на тези избори ще си имаме няколко хиляди кандидат-спасители, които ще обикалят по градчета и селца и ще им "решават" проблемите, още щом си отворят устата, а някои може би направо портфейлът.


Хиляди знайни и незнайни герои ще Ви гледат от екрана, плакатите или направо в очите и ще ви лъжат, че те виждат и знаят за проблемите на вашата община, на Нашата държава и къде учтиво, къде не съвсем, ще ви приканват да ги подкрепите и този път! И така до следващия път...     

Няма коментари:

Публикуване на коментар