неделя, 15 януари 2012 г.

Някои впечатления от "Новата година"

Сигурен съм, че 99, 99% от вас са си пожелали преди около две седмици, през Новата година да бъдат по-здрави, по-щастливи, по-обичани, по-богати и още и още...абе всеки с желанията и пожеланията си - за себе си и за близките си. 

Сигурен съм, че може би 75,00% от Вас са си пожелали поне мъничко тази година да бъде по-добра от миналогодишната. Да бъде поне малко по-успешна, с повечко положителни събития. Е, да де, ама не.

След като народът изтрезня около първи, втори, трети януари, след като изгърмя и последните запаси от фойерверки и пиратки, след като се прибра, кой в София, кой по другите градове, след като се завърна и по работните си места, всичко си тръгна сякаш по миналогодишно му. 

Пусниш новини - убийства, катастрофи, а отвориш ли някой вестник - криминална хроника. Изказванията на Бойко те застигат по всяко време, където и да се намираш, който и информационен портал да отвориш. След това задължително се натъкваш на няколко-десетки коментарни публикации на анализатори или опозиционери,  които започват да го тълкуват и разнищват. Сигурно това им е работата. И така скандал, подир скандал. Вчера например слушах по едно от националните радиа няколко депутати от ГЕРБ, БСП и РЗС, като темата на разговорът уж трябваше да бъде новия политически сезон и приоритетите на политическите сили през идните месеци. Не знам колко глупости се изрекоха, докато най-накрая Валентин Николов от ГЕРБ се сети да пусне новината, че идната седмица икономическата комисия в НС, ще разгледа евентуално някакъв проект, за налагането на мораториум върху проучванията за шистовия газ. 

След това идва редът на кризата в ЕС, фалитът на Гърция, за да се стигне до гърмящите силиконови импланти. А ето че тия дни се случи и един нов почти "Титаник". 

И така изживяхме едно "Прекрасно" начало на Новата година, а до 21.12.2012 има още цели 49-50 седмици ;))) 

Не че съм черноглед, но още в първата седмица, когато се видях с един познат и поздравявайки го за Новата година, някак си от вътре направо си му казах нещо от сорта на: "Човек и да се надяваме, и да си пожелаваме, имам чувството че сякаш тая година ще бъде още по-лоша от предишната. Няма какво да си правим излишни илюзии. Няма оправия, но поне да я изживеем, за да посрещнем и следващата. Дето се вика, най-важното да си пожелаем - да сме живи и здрави, а пък другото може би някога ще се оправи...   

Няма коментари:

Публикуване на коментар