неделя, 26 август 2012 г.

Болни от "глупост"...

Чудех се дали в този неделен, че на всичкото отгоре и почивен ден да коментирам актуалния скандал около БСП, който тръгна от една изпусната (може би) реплика на депутата Антон Кутев? 

Може би трябва днес, защото идва нова седмица и тогава някой може да си позволи да сравни БСП, ако не със СПИН, то със нещо друго. И тогава може да стане още по-страшно в тази партия. Защото някои хора ще имат привилегията да приказват едва ли не  каквото им падне в устата, уронвайки името на БСП, подкопавайки по този начин още повече доверието в тази партия и то по-малко от година преди изборите за парламент, докато други чисто и просто ще си траят и ще преглъщат всички тези измишльотини, които хвърчат по адрес на БСП не от Бойко Борисов, а вътре откъм самата партия.     

"Отдавна твърдя, че социализмът има нещо общо със СПИН. Предимно се предава по наследство и по полов път. В нашата партия е нормално наследниците да стават социалисти просто заради бащите си" - заявява Антон Кутев в интервю за сайта "Всеки ден"

И тези думи висят вече почти цяла седмица в общественото пространство, почти без последствия от страна на ръководството на БСП, член на което е и "авторът" на тези скандални умозаключения.

Дори напротив, след реакцията на Бойко Борисов, който разпоредил на Изпълнителната комисия на партия "ГЕРБ" да разработи инструкции към структурите на партията в страната, как да се се пазят от СПИН/БСП излиза председателят на "Младежкото обединение" в БСП Явор Гечев и коментира тъкмо това изказване на премиера Борисов. И отново думите на Антон Кутев остават без последствия. Защото и някога преди съм писал, че най-лесно е някой от БСП да хвърля камъни по градината на ГЕРБ, а за случващото се в партията виновен ще се намери и този виновник разбира се ще се казва Бойко Борисов или защо не Георги Първанов?

Всъщност намери се и човек, който по другарски, намери за необходимо да защити Антон Кутев. Това е един друг член на Изпълнителното бюро на БСП -  Красимир Янков, който между другото е и нов в ръководството, (и който дори не знам как изглежда, едно абсолютно непознато за мен име), и същия който защити делата и думите на Кутев с думите, че последния имал "своята биография на функционер и член на ръководството на "нашата" партия". Това ме навежда на мисълта, че реакцията на бившия член на ИБ Корнелия Нинова, която излезе в медийното пространство и поиска оставката на Кутев, по повод скандалното му интервю, ще бъде разтълкувана, като някакъв опит за атака срещу партийното ръководство инспирирана от хората примерно на Георги Първанов? А защо не и да е вдъхновена от самия Бойко Борисов? 

Може би другата седмица ще чуем и самия Сергей Станишев, който надявам се, ще каже нещо по въпроса. И също така надявам се, ще предприеме нещо за да постегне партийното ръководство и по-конкретно хората чиито изказвания станаха повод БСП отново да влезе във новините и във вестниците, не със нещо хубаво, ами тъкмо обратното.

Най-общо казано сигналът, който БСП разпространи в общественото пространство тази седмица би звучал така: "Хора пазете се от нас, защото ние сме опасни за Вас" (защото видите ли ние сме СПИнозни). 

И ако пак нищо не последва, то например другата седмица може да се намери още някой "другар", който може да се опита да постави някоя друга още по-зловеща диагноза на БСП? Аз бих казал, че по мои наблюдения в БСП има най-малкото няколко имена болни от "глупост"...Редно е и ръководството на партията да се вземе в ръце и също по примера на ГЕРБ да разработи указания за редовите членове, как да се предпазват от носителите на тази болест...  

Няма коментари:

Публикуване на коментар