събота, 1 декември 2012 г.

Синя точка       Напоследък се опитвам да вникна в същността на актуалните политически скандали. Колкото повече обаче информация прочета, или изобщо ако намеря време да прочета по различните скандали, толкова повече се убеждавам, че на политическата сцена, актьорите т.е. политиците изпълняват роли, коя от коя по-скучна и по-безинтересна. Ето например СДС се "самопростреля" последните седмици с "номинацията" на Петър Стоянов за Конституционния съд. 
        Имам чувството, че политиката се е превърнала в инкубатор на скандали. Когато не можеш да свършиш нещо, правиш скандали и ги подхвърляш на публиката. Журналистите поемат разбира се с неохота скандалите и така си изкарват хляба за седмици и дори месеци напред, народът пък гледа с отвращение и чака следващите избори, за да избута напред поредните спасители. Те пък се тикат в ъгъла и неЩат да гласуват - щели да бойкотират предстоящия ядрен Референдум.  
          Всеки търси най-добрата партия, с която да прекрачи заветните 4 процента догодина. И така в политическата количка попадат 5-10 партии (няма значение като какви се определят), често  отломки от една или друга по-голяма партия. Оказва се обаче, че само един-двама са тези, които бутат тази тежка политическа количка - всъщност толкова са и тези, които умеят тая работа. 
           Ето дотам бяха докарани партиите от т.нар. автентична десница - да разчитат най-често на Костов да ги избута и до следващия парламент. Въртяха се и обикаляха насам, натам, идваха и си отиваха лидер, подир лидер, а обединението се превърна в мисия невъзможна. 
         Съвсем скоро пък политическата вихрушка свързана с името на госпожа В.М. помля СДС. Тази партия някога беше сила, партия, в която вярваха милиони. Днес е синя точка, една от всички, които някога бяха заедно и образуваха съюза на демократични сили. Част от онези оратори, в чиито думи повярваха милиони преди 20-на години, днес не са част от СДС. Някои от тях като Маричков и Е. Михайлов скоро обиколиха телевизиите, за да анализират случките, които се случиха на СДС. Как се случи така, съюз, в последствие превърнал се в партия, за когото гласуваха два милиона българи, днес да се сведе до 10 човека. Как така се случи, че някога Големия син кораб, на който се возеха 2 млн. днес е само една надуваема лодчица, на която някой направи саботаж и тя започна да потъва тези дни.  Догодина са и парламентарни избори, а в морето тези 10 човека бедстват и потъват. Някой трябва да ги спасява...но Надежда при тях не остана.

Няма коментари:

Публикуване на коментар