неделя, 30 декември 2012 г.

За догодина

През този декемврийски месец сякаш нямах време, пък и нагласата да публикувам някоя нова публикация тук. Сега дните са почивни, а на всичкото отгоре и празнични. Всичко, което ни се е случило през 2012-та, скоро ще премине в графата "през миналата година...". 

А през новата година ще има избори. Още другия месец ще ни призоват да гласуваме за бъдещето на ядрената енергетика, а през лятото и за бъдещия състав на парламента. Какво друго ще ни се случи, сигурно и в календара на маите нищо не пише. 

Всъщност има някаква вероятност да осъмнем след празничната новогодишна нощ без няколко телевизии с главно Б. Добре че и БНТ и Нова също имат сутрешни блокове. След седмица две без "Бтв" ще свикнем и с тях. 

Между другото, докато вниманието ни е съсредоточено напоследък към това колко пари ще изхарчим за подаръци, какво ще си купим за празничните трапези от магазина, или докато гадаем дали маите няма случайно наистина да познаят за 21.21.2012, започна и кампанията за предстоящия ядрен референдум...поне на хартия. Ако все пак има някаква вероятност да се проведе някаква сериозна разяснителна кампания, то тя ще започне след като приключи новогодишната реч на президента, след като половината народ изтрезнее и успее някак да се вдигне от масите, и след като успее да се прибере безаварийно в София от провинцията.  
Но стига толкова засега...

Желая Ви весело посрещане на Новата година !!! И дано тя да бъде по-добра от предишната!!!

2 коментара:

 1. Здравейте, пиша под този материал предизвикана от пожеланието ви- "И дано тя да бъде по-добра от предишната!!!"
  Дано да бъде и всички следващи години- също! Имате изключителна дарба, пишете.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря! Какво си пожелах, а какво начало на годината имахме само...Искаше ми всяка следваща година да бъде по-добра от предходната, да се случва нещо градивно, нещо значимо в нашата страна, а ето че 2013 тръгна по един съвсем неочакван поне за мене начин. Имам предвид за случващото се в България през последните седмици...

   Изтриване