За момичето с главна буква "А".

Тя е млада, изрусена и от две седмици - известна. Бих използвал и други прилагателни, но те все ще са с отрицателен знак. Тя се казва...няма значение. И е от малък град в Северна България, който стана печално известен през последните две седмици тъкмо с нея. 

Тя искаше да стане известна и успя - стана такава, благодарение на провокативните си клипове в интернет, съдържанието на които изобилства от простотия, алкохол, показност и нецензурни думи. 

Тя искаше бърза слава и я постигна - вчера цял репортерски екип на една от водещите телевизии се вдигна от София до нейния роден град, за да я покаже в цялата й прелест...и акъл. Малко преди това по повод кончината на големия български интелектуалец Валери Петров, в студиото на въпросната телевизия се състоя дискусия с участието на професор от СУ, която продължи не повече от 10-на минути. Дискусията в студиото посветена на момичето с главна буква "А" продължи обаче цели 21 минути. 

От всичко, което чух и видях, ми стана ясно, че момичето с главно "А" е станала (вероятно) поредната жертва на българския преход, в който за едната слава и парите, си струва да се изрусиш, да се поразголиш, да се снимаш в порно клип, уж случайно изтекъл в интернет, а също така и се покажеш в цялата си същност - такъв, или такава, каквато вероятно си. А всъщност може и да не си? Донякъде предполагам, че поведението й може да се дължи и на изключително големи проблеми в нейната семейна среда, които вероятно са в основата на едно подобно поведение. Това разбира се е само в сферата на предположенията.   

Разбира се, много певици, певци, миски, моделки и разни "момичета на късмета" придобиха през годините славата, парите и своята известност благодарение на това, че преминаха отвъд границите на общоприетото за нормално. Например, липсата на певчески способности при певиците в един от родните музикални жанрове, обикновенно се компенсира с помощта на компютър и яко чекнене по оскъдно бельо по разни диванчета, канапета и каквото още се сетите в клиповете към съответната песен.

През последните 10-на години, десетките риалити предавания дадоха легална известност на десетки млади хора, част от които станаха известни благодарение на гласовите си данни. Повечето от участниците обаче предизвикаха фурор с нахаканото си и провокативно държание пред камерите. Все пак рейтингът трябва да се поддържа висок, а това често означава преминаването на всички граници отвъд нормалното.

И момичето с главно "А" също е решило да се изпробва в някое риалити, защото е убедена, че направо ще му изправи рейтинга, вероятно, както само тя си знае - с простотия. 

За нея може да се говори още много време, защото тя няма да спре, докато не постигне всичко, за което е готова на всичко. И за съжаление не е единствената. Сигурно няколкостотин като нея (може би и повече), припознаха в момичето с главна буква "А" своята нова идолка и вероятно ще се опитат да й подражават или казано направо, да бъдат като нея. Защото в името на славата, парите и мъжете, които се предполага, че ще бъдат финансов техният извор, вероятно си струва да направиш всичко. А простотията е тъкмо онова, отвъд което повечето (надявам се) наричаме "нормално". А преминеш ли границите на последното, значи си на път да постигнеш всичко. И един ден, момичето с главно буква "А" вероятно ще постигне своето. Жалко само за нейните родители и малкото градче...   

ПС. ето как всъщност се правят кифлички :Д

Коментари

Популярни публикации от този блог

Късноантична крепост край село Войвода (Новопазарско)

За един по-добър свят: Kids United