Венцислав Венков пред симпатизанти в Нови пазар: "Искаме вашата подкрепа за да продължим това, което започнахме в социалната сфера през последната година и няколко месеца"

Венцислав Венков и Пенка Ангелова - председател
 на ОбС на БСП-Нови пазар
"Клуб на пенсионера" № 1 събра във вчерашния следобед към 35 членове и симпатизанти на БСП в Нови пазар, които имаха възможността да се срещнат и разговарят с кандидатът за народен представител от коалиция "БСП-Лява България" Венцислав Венков.
В рамките на деня това беше първата от общо двете срещи на Венцислав Венков с жителите на Нови пазар. 
Пред събралите се в Клуб на пенсионера № 1 новопазарци, Венков заяви, че изборите на 5-ти октомври са особено важни, предвид положението в което се намира страната.   
"Искаме вашата подкрепа за да продължим това, което започнахме в социалната сфера през последната година и няколко месеца", каза Венков и допълни, че правителството на Пламен Орешарски е успяло да реализира през краткия си мандат, една не малка част от своята социална програма като например повишението (макар и незначително) на пенсиите, повишението на минималната работна заплата, детските надбавки, надбавките за първокласници и др.    
"Една от причините, поради които се кандидатирах за народен представител е, защото смятам, че има редица закони, които трябва да бъдат променени, защото опират до финансите на държавата. Не ми е самоцел да ставам депутат, защото си имам прекрасна професия и прекрасно семейство", заяви Венков.
По време на срещата присъстващите новопазарци имаха възможност да зададат своите въпроси към него. Оказа се, че данъчното облагане на всички доходи, проблемът с безработицата и липсата на нови работещи заводи в региона, тревожат най-много хората. 
По отношение на безработицата, Венков коментира, че тя наистина е сериозен проблем за цялата област, но изтъкна, че в областта се строят или вече са отворени няколко нови завода. Той допълни, че проблемът с безработицата има и друга страна, която се състои в липсата на квалифицирана работна ръка, защото имало инвеститори, които често пъти били възпрепятствани да отворят предприятие в дадено населено място, защото няма достатъчно квалифицирани кадри в региона, които да работят в него. 


Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Късноантична крепост край село Войвода (Новопазарско)

За един по-добър свят: Kids United