Михаил Миков се срещна с членове и симпатизанти на коалиция "БСП-Лява България" в Шумен (25.09.2014)

Зала "Форум" на хотел "Шумен" събра стотици членове и симпатизанти на БСП от Шумен и областта, които имаха възможността да се срещнат и разговарят по актуални политически въпроси с председателя на НС на БСП Михаил Миков и кандидатите за депутати от 30-ти Многомандатен избирателен район - Шумен. 
Малко преди началото на срещата Миков даде пресконференция за журналисти, което доведе до по-късно начало на срещата със симпатизантите и членовете на БСП от областта. 
"Днешната кампания протича малко вяло. Хората са изморени от тези три избора, за последната година и половина. Политическите платформи са заменени с междуличностни атаки. По-голямата част от българските граждани са облъчвани от сутрин до вечер от телевизионните екрани като много от тях не успяват да различат кои са онези политици, които се предлагат и най-пълно отговарят на техния интерес. Смятам, че цяла България днес има интерес от провеждането на лява политика. Не мога да приема това, което казват някои политици, че нямало значение дали една политика ще е лява или дясна. В цял свят, и от векове е ясно, че дясното е интерес на тясна група хора и обратното - в цял свят е ясно, че лявото е интереса на по-голямата част от хората.    
През краткия мандат на кабинета "Орешарски", въпреки малката подкрепа, която то имаше, ние успяхме да направим няколко важни неща, като например прогресивното облагане, защото ние смятаме, че днес е необходимо по-справедливо определяне на данъчната тежест. 
Ние сме за реализацията на големите енергийни проекти - рехабилитация на 5 и 6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй", реализация на АЕЦ "Белене" и проекта "Южен поток". Ние предлагаме и другия си приоритет от предишния мандат - индустриализацията, защото тя значи работни места и конкурентност на българската икономика на големия европейски и световен пазар. 
Основният приоритет на коалиция "БСП-Лява България" е повече справедливост по отношение на доходите на работещите, които три години и половина бяха замразени. Ние ще настояваме за постоянно увеличаване на работните заплати с нарастващата производителност на труда.  Защото не може да расте производителността да расте, а заплатите да не се повишават. Ние ще продължим да настояваме да продължи тази политика по отношение на семействата с деца, която започнахме преди година и половина, защото е пълно лицемерие всеки политик да говори за демографска криза, а държавата да не може да заделя няколко милиона лева от бюджета, за да подпомага семействата, които отглеждат бъдещите поколения на България.  
Ще продължим да настояваме за специално отношение към младежката безработица, защото сме длъжници на младите, които постоянно напускат България. Искаме по-справедливо отношение и към възрастните хора. Искаме продължение на тези неща, които макар и малко, започнахме да правим през последната година като например намаляването на таксата от 3 на 1 лева при посещение на личния лекар. Да се актуализират пенсиите спрямо инфлацията, защото при едно увеличение на цената на тока от 10% няма как това да не се отрази на инфлацията и доходите на хората.   
Наближаващите избори са важни, защото е от голямо значение мнозинството от българските граждани да получат силно автентично представителство в парламента. Смятам, че след тези избори "БСП-Лява България" ще бъде не заобиколим фактор в народното събрание, но не заради властта, а заради по-справедливата политика, която заслужават българските граждани". 
Изказвания в залата направиха Иван Иванов - водач на листата на "БСП-Лява България" в област Шумен, Недим Генджев, Лили Петрова и Георги Георгиев от Нови пазар, които също са кандидати за народни представители от областта. В следващото видео може да гледате изказването на Георги Георгиев от Нови пазар:
Много от присъстващите в залата социалисти също направиха изказвания, поставяйки въпроси като например този  за отношението на БСП към санкциите срещу Русия и кризата в Украйна, банковите монополи, безработицата, вътрешно-организационното състояние на БСП и др. 

Михаил Миков и Георги Георгиев от Нови пазар
Михаил Миков и аз ;)


  Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Късноантична крепост край село Войвода (Новопазарско)

За един по-добър свят: Kids United