сряда, 15 април 2015 г.

Позиция на Илия Михалев, жител на град Нови пазар

Публикувам една позиция на Илия Михалев (пенсионер), жител на град Нови пазар, който ме потърси миналата седмица с надеждата, че мнението му по един от най-актуалните въпроси засягащ жизненоважната тема за качеството на живота в нашето градче, ще може да достигне до повече хора. 

Драги съграждани,

Искам да споделя впечатлението си от видяното и прочетено в регионален ежедневник преди няколко дни.
Вниманието ми привлече голямото заглавие с тревожно съдържание: „Граждански бунт срещу строителния хаос в Нови пазар”.
От прочетеното разбрах, че група мои съграждани са организирали протест срещу разкопаването на града. Истина е, че всеки има право да протестира, но ако погледнем реално на нещата точно в този момент протести никак не са ни необходими. Това разбира се е лично мое мнение. Нека да почакаме да завършат строителните работи. Нека дойде крайният срок, който разбрах от статиите е обявен за края на 2015 г. пък тогава ще видим.
Аз живея на оживена главна улица и също понасям несгодите на всичко случващо се. Калта при дъжд, пепелта при сухо време, грохота на тежките багери, машините и огромните товарни камиони, но това просто е неизбежно при такъв голям мащаб от строителните работи. Затова апелирам към всички: Да се въоръжим малко повече с вяра и търпение, защото сега ни се предоставя уникалната възможност, чрез този проект, който никак не е лесен за изпълнение, градът ни да стане по-красив, по приветлив, по-привлекателен и по-добър за живеене.
Илия Михалев

Няма коментари:

Публикуване на коментар