Започвам едно 365-дневно предизвикателство с "1 страница НА ДЕН" от Адам Дж. Кърц

"Това е просто хартия". Останалото зависи изцяло от ТЕБ! Така започва едно необикновено прелистване през страниците, предложени от Адам Дж. Кърц (един необикновен тип)
Но това не е просто книгата на Адам Дж. Кърц, а книгата, която всеки нейн притежател ще напише през следващите 365 дни. Затова хващайте по един молив или химикал и може да започвате.
Вероятно някои от вас ще си помислят, че това е книга за деца и тийнейджъри. И да, и не. Тази своеобразна матрица, която в продължение на 365-дни (ако бъдете последователни и търпеливи) ще бъде ваш творчески спътник, за да се превърне най-накрая в книга може да бъде притежание на хора от всички възрасти. Тя предлага възможността да се замислиш над десетки и стотици въпроси, някои от които много съществени, други - не толкова, които можеш да опишеш в рамките на до една страничка на ден, докато накрая се получи нещо цялостно и завършено. 
Докато набързо прелиствам страниците обаче, откривам, че почти няма логична подредба на дневните задачи. Ако днес например трябва да изпратя съобщение до човека, с който съм се запознал вчера, то на другия ден трябва да съставя собствен списък за грипни дни и т.н. и т.н.
Книгата предполага, че в продължение на една година всеки ден, ние ще научаваме и по нещичко за себе си след всяка завършена задача. Затова, вероятно в хода на вписването на книгата ще ви запознавам с определени моменти и детайли от изпълнението на задачките. 
И най-накрая ще завърша с анотацията на книгата:  
Нещата са такива, каквито ти ги направиш.
Всеки нов ден е и нов шанс, да сътвориш нещо специално за себе си. Остави телефона и хвани молива. Осигури си пространство. Интернет няма да ти избяга. Започни с една страница на ден и сам ще се изненадаш колко неща можеш да създадеш.
Всички 365 задачи в тази книга ще те подканят да рисуваш, пишеш, правиш списъци, размишляваш и споделяш. Тази книга ще стане твоят нов най-добър приятел.


Започвам от 15.09.2015 г.!
   

Коментари

Популярни публикации от този блог

Късноантична крепост край село Войвода (Новопазарско)

За един по-добър свят: Kids United