петък, 23 октомври 2015 г.

Гласувайте на 25-ти октомври, защото заедно ще постигнем повече!

Скъпи приятели, 
Уважаеми съграждани,
Уважаеми читатели,

Поводът за написването на тази статия е участието ми на предстоящите в неделя избори за местна власт.
В началото на месец септември получих покана от кандидата за кмет на община Нови пазар г-н Николай Николов, да се включа в листата за общински съветници на Коалиция "Обединени за Нови пазар". И аз приех.
Участвам в листата като представител на ПП "АБВ". Коалиция "Обединени за Нови пазар" е създадена още през 2003 г. на базата на едно широко гражданско представителство, с подкрепата на политически формации от лявото политическо пространство, както и от центъра.
На тези избори, Коалицията е широко обединение на леви, центристки и десни политически формации, изглеждащи на пръв поглед несъвместими, но осъзнали истината, че яростното политическо противопоставяне, на което сме свидетели в Народното събрание през последните 25 години трябва да отстъпи място на консенсуса и обединението, в името на решаването на проблемите на града, които не са нито леви, нито десни.
Впрочем и през изминалия мандат на общинския съвет, близо 90 %, ако не и повече от решенията са приети с мнозинство от 100% на общинските съветници от всички политически формации. 
Дори формации, които през последния месец заявяват намеренията си за решителна "промяна" в управлението, не биха могли да отрекат, че са подкрепяли предложените от досегашната администрация бюджети за последните 4 години. Убеден съм, че това ще продължи и през следващия мандат, независимо от предизборните опити на отделни политически формации да заявяват категорично разграничение от собствената си политическа дейност в местния парламент през последните години.
В тази връзка, трябва да отбележа, че по време на предизборни кампании, особено за местни избори, политическите формации сякаш се опитват да изострят тона на политическото говорене, което мисля, че не е в техен интерес. Живеем в малък град, всички се познаваме достатъчно добре, че заради едни избори да стигнем до там да си разваляме отношенията, да се дебнем кой кога ще се спъне, някъде по пътя си просто не говори добре за самите нас.
Факт е, че преди началото на предизборната кампания, в процеса на формиране на състава на сегашната Коалиция "Обединени за Нови пазар", беше осъществена среща между ръководствата на коалицията и това на Българската социалистическа партия за съвместно участие на предстоящите избори с обща кметска кандидатура и обща листа за съветници  или с обща кметска кандидатура и отделни листи за съветници. 
Като участник в тази среща, имах вътрешното убеждение след края й, че преговорния процес ще има продължение и, че разума най-после ще заеме мястото на опитите за политическо конфронтация през годините, осъществявана на моменти често на лична основа.
Факт е, че седмица по-късно предвидената втора среща се провали по неясни причини. 
Сега сме вече на края на една кампания, в която всички кандидати за кметове и повечето такива за общински съветници имаха възможността да се рекламират, да разпространяват идеите и вижданията си за следващите 4 години. Общо взето вярвам, че всички искат Нови пазар да просперира, младите хора да остават и да се се развиват в града, да се продължи подпомагането на МБАЛ "Д-р Добри Беров", да се обновят улиците след водния цикъл, да се отварят нови работни места, да има инвеститорски интерес, да се подпомагат читалища, пенсионерски клубове, да се продължи интензивното предоставяне на социални дейности и услуги в града и т.н. и т.н.
Но всичко това може да се случи единствено с постигането на коалиционно управление, с постигането на общ консенсус и прозрачност при вземането на управленски решения. Точно поради тази причина от Коалиция "Обединени за Нови пазар" още в разпространяваните предизборни брошури сме написали, че ние имаме желанието да управляваме в коалиция с ГЕРБ и БСП, като по този начин се постигне широко политическо и гражданско представителство в следващото управление. 
Накрая, искам да ви призова най-напред като гражданин, да упражните своето право на вот на 25-ти октомври като гласувате, за когото искате и на второ място като личност да ви призова, да подкрепите политическата платформа на Коалиция "Обединени за Нови пазар".  

кандидатска листа за общински съветници на Коалиция "Обединени за Нови пазар" 

Няма коментари:

Публикуване на коментар