петък, 27 ноември 2015 г.

Enya - Dark Sky Island 2015

Седем години след излизането на албума "And Winter Came..." креативното трио Ники Раян, Рома Раян и Ения се завръщат с "Dark Sky Island".
Албумът излезе на музикалния пазар на 20 ноември като в първата седмица успя да се продаде в 148 000 копия, нареждайки се в челните позиции в музикалните класации в редица държави.
За новия си проект Ения казва, че основните теми в него са пътуванията - пътувания до острова, през продължителността на живота, през историята, през емоции и океани. И това не е тематичен албум в пълния смисъл, защото песните имат подсъзнателна връзка. 
Първия сингъл от албума е "Echoes in Rain", чиято премиера се състоя на 9-ти октомври в ефира на радио BBC-2. Последваха го и промо-синглите "So I Could Find My Way", "The Humming" и "Even In The Shadows".

Изминаха седем години от последното музикално пътешествие с песните на Enya. Зимата дойде и си отиде през 2008-а, за да отстъпи място на пълното затишие, следвано от един "The Very best" през 2009-та и цели 6 години по-късно на "Dark Sky Island" - осмият студиен албум в дискографията на Кралицата на new-age жанра - Enya. 
През дългогодишната си музикална кариера тя има над 75 милиона продадени албума, всеки един от които е мултиплатинен, 4 награди Grammy, World Music Awards, номинация за Оскар и др.
Още за Enya може да научите на:
Официална фейсбук-страница
Официален сайт
Официален YouTube-канал

Няма коментари:

Публикуване на коментар