Отново за Enya...

Преди няколко дни потърсих клипове с интервюта на ирландската изпълнителка Enya. Изгледах няколко, който тя е давала в периода 2000-2016 г. 
В края на 2015 г. тя издаде новият си албум "Dark Sky Island", който все още звучи често в слушалките ми и постепенно се превърна в един от любимите ми нейни албуми. 
Enya се появява изключително рядко в обективите на камерите - прави го, когато промотира новите си албуми, които издава на всеки 3, 5 или 7 години, колкото минаха от издаването на последния й студиен проект "And Winter Came..." през 2008 г. Също така не пее по стадиони, не изнася поредица от концерти, а само участва в отделни телевизионни предавания (най-често в Япония, Великобритания или САЩ), където изпълнява актуалните си песни. 
Замъкът "Мандерли" в Ирландия, в който живее певицата Enya.
Съвсем наскоро тя изпълни хита "Echoes in Rain" на церемонията по раздаването на германските музикални награди "ECHO" 2016 в Берлин.
За мен е истинско удоволствие да гледам интервютата на Enya и най-вече, когато тя говори за начинът по който прави музика, как всяка една песен олицетворява моменти и преживявания от нейния живот, как творят музика съвместно с Ники и Рома Раян и т.н.
Във всичките нейни интервюта, които изгледах, и които рядко надхвърлят като времетраене 5-10 минути, не я видях да бърка манджи в кухнята или да танцува в някое риалити, или пък да дава разни фешън съвети на домакините, които са се втренчили в екрана.  
Вместо това, в повечето й клипове се виждат един или двама водещи, които провеждат бърз разговор с Enya относно новите и песни, показват за няколко секунди обложката на новия албум, след което следва изпълнение, акомпанирано от нейния оркестър, състоящ се от елегантни и красиви дами.
Разбира се, има и по-продължителни като времетраене интервюта, но в които отново основната тема е нейната музика...
През времето на своята дългогодишна музикална кариера, Enya има продадени над 80 милиона албума в цял свят, четири награди Grammy, шест World Music Awards, номинации за Оскар, Златен глобус и др.
Enya става известна през 1988 г. с превърналия се в световен хит "Orinoco flow", но това съвсем не й е първия хит, защото няколко години по-рано тя впечатлява музикалната критика с работата си по музикалния съпровод към филмовата поредица "The Celts", а през 1987 г. музиката е издадена на диск, който поставя началото на нейната забележителна музикална кариера. 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Късноантична крепост край село Войвода (Новопазарско)

За един по-добър свят: Kids United