четвъртък, 5 май 2016 г.

Блогът стана на седем години!

Изминаха седем години от създаването на блога. Това се случи на 4-ти май 2009 г. Имах желанието да направя нещо различно, да създам своето място, да издигна своята малка интернет-трибуна и да пиша за всичко, което ме вълнува. 
Седем години след първоначалната еуфория, която изпитвах при написването на първите статии, вече не разполагам с времето, което имах тогава, за да пиша по-често, а не от време на време. Дори настоящата статия, която планирах да бъде публикувана на 4-ти май се появява с малко закъснение. 
Създаването на този блог  през 2009 г. съвпадна с прогреса в развитието на социалните мрежи. Мисля, че и блоговете като един вид феномен също се намираха тогава почти на гребена на вълната, но постепенно започнаха да вървят към своя залез. 
Много блогове все още могат да бъдат открити в интернет-пространството, но няма да е трудно да се забележи, че една значителна част от тях не са били обновявани най-малко от един, два или повече месеца, а много често съм попадал и на такива, които не са били обновявани с години.
Аз също все по-рядко съм отварял да търся или да чета интересни блогове. През 2009 г. помня, че все още нямах фейсбук и блога беше единственото място, където можех да споделям нещо. Сега, седем години по-късно, от подготовката на публикация до нейното споделяне ни дели един бърз клик през телефона...
Въпреки трудностите с намирането на време за публикуване в блога мисля, че през последната една година успях да напиша немалко интересни неща (дано не ви прозвучи като някакво самохвалство).
За разлика от предишните годишнини на блога няма да изпадам в спомени и обяснения за това как съм решил да го създам, нито пък ще цитирам и данни от статистиката. И все пак се надявам, че и в бъдеще ще продължавам да намирам малко време за да споделям тук. 
Благодаря на всички, които са ме подкрепяли през годините,  както и на на всички, които са попадали поне веднъж тук! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар