събота, 13 август 2016 г.

"Бунтовният ангел" на Енигма ще "падне" на 11-ти ноември 2016 г.

Осмият студиен албум на Енигма беше пуснат за предварителни продажби на 8-ми август. 

Обложката на албума
Осем години след "Seven Lives Many Faces", Мишел Крету е готов със своя нов проект озаглавен "The Fall Of A Rebel Angel". 
Още през пролетта на 2015 г. Крету анонсира, че записва нов албум, държейки в постоянно очакване феновете на Енигма, дали ще издаде албума през есента на 2015-та или пролетта на 2016 г.? Е, тази седмица стана ясно, че албум все пак ще има, но всички фенове ще почакат до заветната дата - 11-ти ноември! 
Обикновено, паузата между повечето албуми на групата продължава две или три години, но този път, между "Seven Lives Many Faces" и "The Fall Of A Rebel Angel", тя продължи цели 8 години. 
В "The Fall Of A Rebel Angel" Крету разказва историята на никой и всеки. Това е историята на едно сюрреалистично човешко същество, което не контролира съдбата си. То е уплашено, но не знае от какво и защо. Докато премина през един въображаем град, той се сблъсква с преживявания, които го променят. Например той среща жрица, чийто е Бог е Маркиз дьо Сад. Докато скита неспокойно из непознатия нов свят, той осъзнава, че сексуалността няма нищо общо с късмета, както и че вярата не живее по-дълго в катедралите, а на смъртта не трябва да се гледа като на нещо ужасно. Тези преживявания му дават силата да превъзмогне пасивността си. Той унищожава собственото си отражение във водата на едно езеро, поемайки отговорност за живота си.
За да ни разкаже тази история, Мишел Крету извлича своите детински желания, мечти, видения и образи от паметта. С цитати от религиозни  и литературни текстове, както и от поп-културата той води слушателя през цветен лабиринт от подсъзнанието в търсене на идентичност и сигурност в един свят, който е студен, опасен и безразличен към индивида. 
Дванадесетте музикални глави се основават на базата на една епична поема, написана от немския текстописец и драматург Михаел Кунце. Обложката на албума, както и включените в луксозните издания картини са дело на немския художник Волфганг Беатричи. 
Картината на Питър Брьогел от 1562 г.
Наименованието на албума идва от едноименната картина на художника Питър Брьогел, нарисувана през 1562 г. в която Архангел Михаил и неговите ангели побеждат голям змей със седем глави и 10 рога, наричан още Дявол или Сатана, който е прогонен от Небесното царство.
"The Fall Of A Rebel Angel" хвърля един мост към първия албум на Енигма "MCMXC a.D", в който отново преобладават темите за религията, сексуалността, вярата, живота и смъртта. 

Мишел Крету
За своята 26 годишна история Енигма има продадени повече от 70 милиона албуми, 60 челни позиции в класациите, над 100 платинени и златни музикални награди, три номинации Грами. И тези статистически резултати са постигнати без нито един концерт на живо, без тълпи от крещящи истерични фенове, без постоянно въртене на клипове по музикалните канали, без непрекъснато произвеждане на нови композиции, които да омръзнат след 2-3 месеца слушане. Дори напротив - първите албуми на Енигма са забранени в някои страни, както и излъчванията на някои клипове. Последва вълна от музикални групи и изпълнители, които се опитват да копират звученето на Енигма, но успехът им е краткотраен.  
В новия албум на Енигма участват като гост-изпълнители индонезийската певица Anggun, бразилецът Mark Josher, британското поп-дуо "Aquilo", както и израелската фолк група "Nanuk". 

Списък с песните: 
1. "Circle Eight" (featuring Nanuk)
2. "The Omega Point"
3. "Diving"
4. "The Die Is Cast" (featuring Mark Josher)
5. "Mother" (featuring Anggun)
6. "Agnus Dei"
7. "Sadeness (Part II)" (featuring Anggun)
8. "Lost in Nothingness"
9. "Oxygen Red" (featuring Anggun)
10. "Confession of the Mind"
11. "Absolvo"
12. "Amen" (featuring Aquilo)
Няма коментари:

Публикуване на коментар